« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Srbijanski MUP opovrgnuo sudjelovanje uhićenju Karadžića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Matija Koković/CROPIX)
Više o

Radovan Karadžić

Pripadnici ministarstva unutarnjih poslova Srbije nisu sudjelovali u uhićenju haškog bjegunca Radovana Karadžića, priopćeno je iz tog Ministarstva.

"Povodom priopćenja Vijeća za nacionalnu sigurnost Republike Srbije o uhićenju Radovana Karadžića, MUP Srbije priopćuje da pripadnici ovog ministarstva nisu sudjelovali u njegovom lociranju i uhićenju", navodi se u priopćenju MUP-a.

Lider bosanskih Srba i haški bjegunac Karadžić uhićen je, kako je preko ureda srbijanskog predsjednika priopćilo Vijeće za nacionalnu sigurnost Srbije, u ponedjeljak navečer, ali se ne navodi gdje.

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine potvrdilo je u međuvremenu da je Karadžić uhićen, a tim je povodom za utorak u 11 sati najavljena konferencija za novinare.

Inače, članovi Vijeća za nacionalnu sigurnost, koje je preko ureda za informiranje Borisa Tadić objavilo uhićenje Karadžića, su predsjednik i premijer Srbije, ministri pravosuđa, obrane i policije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktor Sigurnosno-informativne agencije (BIA) i načelnici Vojne sigurnosti i Vojne obavještajne agencije (VOA).

Karadžić je prepraćen istraženom sucu srbijanskog Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu i nad njim su provedene mjere identifikacije, uključujući i DNK analizu.

Ispred zgrade Suda oko ponoći je bilo mirno, javili su mediji u Srbiji.  (HINA)

22.07.2008. 00:36:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZagiDr
    22.07.2008. 14:18
    Konačno je netko od te trojice dolijao, pravda će ipak biti zadovoljena iako veoma kasno!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh