« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
GOVOR U BIH

Srbija negoduje zbog međunarodnih pohvala Josipoviću

Veleposlanik Petrović ističe da se srpski predsjednik Boris Tadić puno ranije ispričao za srpske zločine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dado Ruvic/CROPIX )
Više o

Boris Tadić

,

Ivo Josipović

,

Josipović isprika

,

Vladimir Petrović

Veleposlanik Srbije u SAD-u Vladimir Petrović u četvrtak je u rubrici pisma čitatelja The New York Timesa izrazio zabrinutost zbog ocjene da je govor hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Skupštini BiH prošloga tjedna bio "do sada najjasnija poruka pomirbe bilo kojeg čelnika jednog od tri naroda uključena u rat".

Tu ocjenu američke agencije Associated Press o sarajevskom govoru hrvatskog predsjednika, prenio je NY Times i drugi američki listovi.

Veleposlanik Petrović u pismu ističe da se srpski predsjednik Boris Tadić puno ranije ispričao za srpske zločine građanima BiH i Hrvatske.

Tadić je, po njegovim navodima, u prvoj godini mandata posjetio BiH i ispričao se "svima koji su patili" od srpskih ruku tijekom sukoba, zatim je posjetio Srebrenicu i ispričao se za akcije poduzete u ime Srbije, a 2007. se javno ispričao "građanima Hrvatske koji su patili zbog onoga što su učinili pripadnici njegovog naroda".

Petrović je također naveo da je Skupština Srbije rezolucijom osudila pokolj u Srebrenici, ističući da je Srbija opetovano slala poruke pomirbe svojim susjedima.(hina/metro-portal)

23.04.2010. 09:35:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh