« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
SPRIJEČITE

Spriječite simptome peludne groznice

Možda mislite da je to uzaludno pokušavati, no suzne oči i curenje nosa možda možete ublažiti i bez upotrebe lijekova

Budite pametni...
Budite pametni... (Arhiva)
Više o

peludna groznica

,

simptomi

Simptomi peludne groznice se vide na sve strane, sada je vrijeme kada posežete za maramicama prilično često. Srećom, suzne oči i curenje nosa možda možete ublažiti i bez upotrebe lijekova.

Naime, britanski liječnik, koji se na TikToku predstavlja kao dr. Sooj, dao je pet savjeta koji bi mogli pomoći. Prvi uključuje nanošenje vazelina oko nosnica i ispod očiju.

"Vazelin predstavlja barijeru za hvatanje čestica peludi i ublažava učinak upale kože često uzrokovane simptomima peludne groznice", rekao je.

Drugo, nosite sunčane naočale koje prianjaju uz oči kako biste spriječili da vam pelud uđe u oči. Nakon toga, držite prozore i vrata zatvorenima što je više moguće. Iako može biti primamljivo pustiti malo zraka tijekom vrućeg dana, to također omogućuje peludi da uđe u vaš dom i pogorša simptome.

Četvrti savjet je da redovito usisavate kuću i brišete prašinu vlažnom krpom i na koncu - kupite filter za pelud za ventilacijske otvore u svom automobilu.

Dr. Sooj je objavio još jedan video u kojem je savjetovao da izbjegavate aktivnosti poput hodanja po travi, kao i da ne držite svježe cvijeće u kući.

"Nemojte pušiti i biti u blizini pušača, nemojte sušiti odjeću vani i ne puštajte ljubimce u kuću jer oni također mogu unijeti pelud u vaš dom", predložio je.

Poslušajte čovjeka....

24.06.2023. 15:03:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.06.2023. 17:47
    najgore u proljece
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh