« Život
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
LUDILO

Spremite se za Metaverse

Riječ je o konceptu u čiji razvoj Facebook i Google ulažu milijarde dolara

Metaverse je na putu
Metaverse je na putu (Arhiva)
Više o

Google

,

Facebook

,

Metaverse

Dolazi doba Metaverse, tj. Meta-univerzuma. U njemu se naš fizički i naš virtualni svijet trebaju potpuno spojiti i postati jedan svijet. Riječ je o konceptu u čiji razvoj Facebook i Google ulažu milijarde dolara, a kad oni ulažu milijarde zna se da ne ulažu uzalud.

Metaversa je zapravo potpuno nova dimenzija stvarnosti, možda najbliže stvarnosti kakvu nam je svojedobno dočarao film Matrix. A Metaverse uopće nije daleka budućnost, spajanje fizičkog i virtualnog svijeta već je počelo. 

Virtualnu budućnost vidi Mark Zuckeberg. Stvara i svijet upoznaje s metaversom, odnosno meta svemirom u kojem će nas zamijeniti virtualni prikazi nas samih - avatari. Metaverse je uvijek i svugdje.

U tom obliku odlazit ćemo u teretanu, na koncerte i u šoping. Uz pomoć visoke tehnologije - bol, tapšanje i dodir osjetiti ćemo na vlastitoj koži u fizičkom svijetu.

Skupljat ćemo iskustva, posjedovati kuće, automobile i mobitele - jedinstvene predmete koje nema nitko drugi, a potvrda digitalnog vlasništva bit će nezamjenjivi tokeni odnosno NFT-ovi.

Metaverse nam stiže za pet godina - barem tako najavljuje Zuckerberg koji je predstavio pilot projekt tog svemira.

Zatrašujuće ili ne - čini se neizbježno. Oni kojima je sve to prekomplicirano, kažu da je to samo drugi način prodaje uređaja za virtualnu stvarnost. Pobornici kažu - tek će te vidjeti što je Metaversa.

02.09.2021. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh