« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
ŠKARE OŽBOLT

Sporazum s HDZ-om dobar je put za razvoj suradnje

Cilj DC-a je vratiti parlamentarni status, rekla je predsjednica DC-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

HDZ

,

dc

,

Vesna Škare-Ožbolt

,

suradnja

DC se još 2005. zalagao za stvari koje se sada provode, poput borbe protiv političke korupcije, a zbog svojih principijelnih stavova tada je izgubio mjesto u Saboru, ustvrdila je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare.

Izvijestila je da je na za predsjednika Glavnog odbora na sjednici izabran Slobodan Lang.

Govoreći o aktualnom političkom stanju Škare Ožbolt je ocijenila kako topnički dnevnici, kojih očito nema, ne mogu biti razlog da poglavlje o pravosuđu ostane zatvoreno, te očekuje da će se ono otvoriti.

Izrazila je žaljenje što se sada provode mjere koje su bolne za građane, jer su trebale biti provedene i prije, no smatra kako su one "nužne i nepohodne". Treba se uhvatiti u koštac s nelikvidnošću, u čemu može kroz izmjene zakona može pomoći i pravosuđe, dodala je.

Glavni odbor podupire posjet predsjednika Ive Josipovića BiH, kao mogućnost da pomogne Hrvatima u toj zemlji, osobito na području Republike Srpske gdje se veliki broj njih još nije vratio, a koji prema statistikama bilježe najveći pad u broju stanovništva.

Škare Ožbolt drži da se dijaspori treba omogućiti da djeluje i odlučuje u Hrvatskoj, kroz predstavnike izabrane u njihovoj zemlji i osnivanje drugog doma Sabora. (hina/metro-portal)

29.05.2010. 14:58:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh