« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
POLJOPRIVREDNA KOMORA

Otkupna cijena pšenice trebala bi biti 1,10 kuna

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore ustvrdio je kako bi otkupna cijena pšenice ovogodišnjeg uroda trebala biti 1,10 kuna

(Shutterstock)
Više o

pšenica

,

cijena

,

Hrvatska poljoprivredna komora

Po njegovim riječima poljoprivredna komora je za utvrđivanje cijene uputila zahtjev zagrebačkom Agronomskom fakultetu, osječkom Poljoprivrednom fakultetu i Veleučilištu u Križevcima da za potrebe komore izračunaju cijenu kilograma pšenice.

"Oni su na temelju proračuna ulaganja na jednom hektaru izračunali cijenu višu od kune, pa i očekivane od kune i 10 lipa", kazao je Grivičić koji je pritom iskazao bojazan da će po toj cijeni pšenica biti isplaćena.

On je izvijestio novinare kako je u sklopu Hrvatske poljoprivredne komore osnovan odbor za ratarstvo te je u tom kontekstu ministru Čobankoviću upućen dopis kojim se za idući tjedan traži hitan sastanak s otkupljivačima.

Za predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske poljoprivredne komore izabran je dr. Ivan Katalinić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, koji je istaknuo kako su Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, premda ima široke ovlasti, limitirani prostori djelovanja.

"Mnoga naša poljoprivredna gospodarstva u Europskoj uniji morat će imati certifikat da su osposobljena za tu djelatnost. U Hrvatskoj se to za sada radi stihijski pa će stoga komora morati osposobiti poljoprivrednike kako bi ulaskom u EU mogli biti ravnopravni kolegama iz ostalih zemalja", zaključio je Katalinić. On je izrazio nadu kako će se uskoro krenuti u osnivanju županijskih poljoprivrednih komora koje će biti integralni dio HPK-a. (hina/metro-portal)

29.05.2010. 15:47:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh