« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TRANSFORMACIJA KONCEPTA

Split: Sutra s radom počinje cro.it akademija

Akademija je rezultat inicijative Saveza hrvatskih ICT Udruga - cro.ict s ciljem unaprjeđenja upravljanja i učinkovitosti u IT tvrtkama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock/ilustracija)
Stručnom radionicom za dalmatinske IT tvrtke, odnosno za regionalni ICT klaster Disc u Splitu sutra s radom počinje cro.ict akademija koju je s ciljem boljeg razumijevanja principa osnovne djelatnosti, unaprjeđenja procesa upravljanja te povećanje učinkovitosti u IT tvrtkama pokrenuo Savez hrvatskih ICT Udruga-cro.ict.

Predstavljajući tu akademiju te ciljeve rada Saveza osnovanog u Rijeci 2007., njegov predsjednik Boris Krstanović na današnjoj je konferenciji za novinare u Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku u Zagrebu naglasio želju da tim putem najbolju svjetsku praksu približe hrvatskim IT stručnjacima i poduzetnicima. Time bi oni mogli, kako se očekuje, povećati konkurentnost svojih tvrtki na europskom i svjetskom tržištu.

I on i voditelj cro.ict akademije Mario Jerončić iz Splita istaknuli su njenu nekomercijalnost jer nijednog dobavljača neće posebno reklamirati, dok će tvrtke za dva polaznika za cjelodnevna predavanja platiti 500 kuna. Jerončić je kazao i da će akademija zapravo biti zbirka predavanja na aktualne teme iz struke i poduzetništva, koje će dokazani IT stručnjaci iz prakse u formi dnevnih radionica prezentirati IT specijalistima, poduzetnicima, menadžerima IT tvrtki i drugima. Radionice će se provoditi regionalno, u organizaciji Saveza cro.ict, uz logističku pomoć regionalnih IT klastera te uz potporu Njemačkog društva za tehničku suradnju (GTZ).

Ispravnost koncepta testirali su, kako su kazali, tijekom travnja ove godine pilot ciklusom od četiri radionice u ukupnom trajanju od pet dana i to za tvrtke GRIT ICT regionalnog klastera Primorsko-goranske županije. Više od 90 posto polaznika (njih 80 iz 11 tvrtki) radionice, predavače i ponuđene su teme ocijenili visokim ocjenama. Sutrašnja prva radionica u Splitu održat će se u novootvorenom Microsoftovom inovacijskom centru, dok će se ostale održavati u Zagrebu te na još tri lokacije, u Puli, Varaždinu i Osijeku i to od rujna do kraja ove godine. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 18:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh