« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 25 dana i 8 sati
ZZZZ

Spavanje će vas odmoriti

Kada ste na duljem odmoru vjerojatno vam neće biti toliko važno kvalitetno spavanje, ali tri dana odmora natjerat će vas da budete ekonomični

Vikend provedite u - krevetu
Vikend provedite u - krevetu (Arhiva)
Više o

spavanje

,

san

Svi mislimo da vikendi nisu dovoljni i da nam uvijek treba još koji dodatni dan. I tako nedjelja postaje često jako stresni dan, a vikend vrijeme kada nedostaje sati. Iako većina ljudi stalno žudi za duljim odmorom, stručnjaci kažu da tri dana odmora može biti jako korisno za oslobađanje od stresa.

Stručnjaci kažu da su tri dana odmora korisnija od dugog odmora. Treći dan znači da imate još jedno jutro za odmor ili dan da ne radite ništa.

Prema dr. Niket Sonpal, internistu i gastroenterologu, mogućnost da spavamo više je prilika za punjenje baterija.

Kada ste na duljem odmoru vjerojatno vam neće biti toliko važno da kvalitetno spavate, ali tri dana odmora natjerat će vas da budete ekonomični i da cijenite spavanje.

"San ima fundamentalnu ulogu u načinu na koji tijelo obrađuje informacije, na stabilnost raspoloženja, na osjećaje i kako naši neurotransmiteri rade", objasnio je dr. Sonpal za Bustle. Treba naglasiti da nedostatak sna ima snagu da stvori nevolje u sustavu

"Istraživači sa Sveučilišta Groningen iz Nizozemske otkrili su da nedostatak sna zapravo desenzibilizira jedan od serotoninskih receptora našeg mozga, koji je odgovoran za ublažavanje depresije i anksioznosti", kaže dr. Sonpal.

Napominje da ne postoje samo opasnosti za psihu, već i različite fizičke posljedice.

Zbog nedostatka sna možete biti manje osjetljivi na serotonin koji regulira apetit, raspoloženje i tjelesnu temperaturu.

10.07.2020. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh