« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina
BEZ NERVOZE

Sok od nara - idealno rješenje protiv stresa na poslu

Pijte sok od nara kako biste lakše podnijeli svakodnevni stres na radnom mjestu, poboljšali zdravlje i održali raspoloženje na visokoj razini

Nar
Više o

stres

,

nar

,

sok

Sok od nara mogao bi biti idealno rješenje protiv stresa na poslu jer smanjuje stopu otkucaja srca i ljudima vraća entuzijazam na radnom mjestu. Znanstvenici su analizirali skupinu volontera koja je svakoga dana u dva tjedna pila po pola litre soka od nara. Njihov puls je izmjeren i na početku i na kraju istraživanja, a pored toga su još ispunjavali specijalne upitnike o raspoloženju i osjećajima koje gaje prema poslu. Istraživanje je financirala tvrtka Pomegreat koja se bavi proizvodnjom sokova, a njegovi rezultati su pokazali da su gotovo svi radnici koji su pili sok bili entuzijastični, inspirirani, ponosni i puno aktivniji u kontekstu radnog mjesta.

Kod njih nije zabilježena nervoza, stres ni osjećaj krivice kao što je bio slučaj prije istraživanja.

Voditelj čitavog projekta dr. Emad Al-Dujaili sa Sveučilišta Queen Margaret iz Edinburgha, kazao je, a citira ga Daily Mail, da je na temelju dobivenih rezultata sasvim opravdano savjetovati poslovnim ljudima da konzumiraju sok od nara kako bi lakše podnijeli svakodnevni stres na radnom mjestu, poboljšali zdravlje i održali raspoloženje na visokoj razini.

Ostale prednosti nara su snižavanje krvnog tlaka, zaštita od srčanih udara i bolesti bubrega, usporavanje simptoma starenja, sprječavanje nekontroliranog nakupljanja masnoća na području trbuha. Nar je pun antioksidansa koji neutraliziraju štetne molekule znane kao slobodni radikali. Pa navalite!

06.06.2011. 10:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh