« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
IZBACITE SOL

Snizite krvni tlak uz lovorov list

Mrvljeni list lovora sjajna je zamjena za sol i dobro ublažava hipertenziju, a lovorovo ulje je idealno za reumatske poteškoće i uganuća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

krvni tlak

,

hipertenzija

,

lovorov list

,

lovorovo ulje

Imate povišen krvni tlak. Uzrok može biti genetske prirode, sol ili pak nešto sasvim treće. Nažalost, jedan od tri odrasla čovjeka suočit će se ili se već suočava s problemom hipertenzije koja je poprilično opasna po zdravlje. Možda već uzimate lijekove, no ako niste baš sigurni u njih, razmislite o biljkama. Nekoliko kuna vrijedni lovorov list katkada može pomoći i više od farmaceutske industrije. Stoga ne postoji razlog da ga ne isprobate, naročito ako se već zdravo hranite i vježbate.

Umjesto soli koristite mrvljeni lovorov list. Na taj ćete način izbaciti glavnog krivca za vaš povišeni krvni tlak - ova alternativna biljka ga smanjuje na sasvim prirodan način.

Dodajte lovorov list u svoju prehranu pa čak i ako već koristite neke od popularnih lijekova za snižavanje tlaka poput kalcija jer lovorov list ima moć koja malo jače djeluje od „običnih" lijekova. Dodajte lovorov list u sve recepte koje pripremate. Kombinirajte lovorovo lišće sa diureticima da biste poboljšali čišćenje tijela od nepoželjnih otrova. Ne bi bilo loše da se konzultirate s ljekarnikom oko korištenja diuretika.

Pokušajte pronaći recepte koji sadrže lovorov list u sastojcima za pripremu. Vi sami pokušajte biti kreativnima u pripremi jela (npr. umjesto soli, kokice posipajte sa lovorovim lišćem).

Proučavajte ostale pozitivne efekte lovorovog lista, čitajte o tome, pitajte, istražujte... smanjenjem krvnog tlaka bolje ćete i mirnije spavati. Sam lovor često se koristi kao začin za juhu, kuhana jela, meso i ribu. Služi i za aromatiziranje octa i konzerviranih krastavaca. Na kraju probajte u svoju svakodnevicu unijeti i lovorovo ulje! Ono se dobiva tiještenjem lovorovih plodova i koristi se u medicinske svrhe. Pomaže pri kontuzijama, uganućima i reumatskim poteškoćama.

Izvor: Savjeti-hr.com

08.04.2010. 18:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nenad zivanovic
    24.08.2011. 00:19
    tema je odlicna , samo vas molim za recept s lovorovim listo za visok pritisik i li nesto slicno sto ce mi pomoci da smanjim pritisak .

    i jos jedn problem imam a to je osteoproza na obadva koljena sta predlezete.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh