« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PRETHISTORIJA

Snimljena obitelj Ogopogoa?

Na snimci načinjenom mobitelom jasno se vide četiri crte u vodi, dvije velike i dvije manje

Obitelj Ogopogoa u dnevnom obilasku jezera?
Obitelj Ogopogoa u dnevnom obilasku jezera? (Screenshot YouTube)
Više o

YouTube

,

Kanada

,

snimka

,

kriptozoologija

,

ogopogo

,

Okanagan

,

morska neman

Ogopogo je naziv za morsku neman za koju se pretpostavlja da živi u jezeru Okanagan u Kanadi. Kao i rođak mu - Nessie iz jezera Loch Ness u Škotskoj - Ogopogo je danas nerazriješeni misterij, iako kriptozoolozi traže načine kako bi mu uspjeli ući u trag.

Nedavno načinjena snimka mobitelom pokazuje da su kriptozoolozi možda ipak u pravu, jer se na njoj jasno vide četiri crte u jezeru koje definitivno nisu ni valovi ni debla, nego bi, prema svemu sudeći, trebale predstavljati obitelj Ogopoga u šetnji jezerom.

Inače, šoš su Indijanci Okanakane vjerovali da u jezeru postoji čudovište, kojeg su zvali N´ha-a-itk, a vjerovali su da živi u spilji uz otok Rattlesnake. Kada su kanuom prelazili jezero, nosili bi sac sobom psa ili pile, kako bi ga žrtvovali čudovištu i bez opasnosti proslijedili dalje. Prva bjelačka viđenja Ogopoga potječu još iz vremena kolonizacije područja od strane europskih doseljenika a najuvjerljiviji susret s njim doživjela je grupa ljudi 1926. godine prilikom odmora na Okanaganskoj plaži. Svi su izjavili da su vidjeli neobično biće u jezerskoj vodi.

Uglavnom, evo snimke pa vi procijenite:

15.11.2011. 10:57:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh