« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Snijeg zameo cijelu Hrvatsku

Snježna mećava zatrpala je zagrebačke ceste, a zimska služba loše reagira

(Željko Popović / CROPIX)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

pada snijeg

,

zimska oprema

,

stanje u prometu

U velikom dijelu Hrvatske noćas je pao snijeg koji mjestimično i dalje pada, osobito na širem području Pule gdje je počeo padati nešto iza ponoći, a do jutra ga je napadalo oko 20 centimetara.

Sniježni pokrivač jutros je iznenadio i stanovnike Zagreba. Djelatnici Zimske službe Zagrebačkog holdinga pokušavaju počistiti prometnice, ali "ne mogu uloviti svaku pahulju", rekao je djelatnik te službe.

"Najviše pažnje u čišćenju posvećuje se prometnicama 1. prioriteta, odnosno avenijama i najprometnijim cestama, cestama kojima prolazi javni gradski prijevoz i prilazima bolnica", prenosi Index.

Na cestama su proglašeni zimski uvjeti, a vozači se pozivaju na oprez.

Zbog bure i snijega na D8 između Senja i Karlobaga promet je prekinut. Na Sljemenskoj cesti, Jadranskoj magistrali (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene i od Maslenice do Zadra, u Hrvatskom primorju (Krk, Rab, Cres,Lošinj, Crikvenica, Novi Vinodolski, Kraljevica, Bakar, Rijeka, Matulji, Opatija,Lovran, Viškovo, Klana) kao i na županijskim i lokalnim cestama na području Imotskog, obavezna je zimska oprema.

Posebice oprezno zbog snijega treba voziti autocestom A 1 između Maslenice i tunela Mala Kapela, a brzina je ograničena na 40 km/h. D 54 Maslenica- Obrovac smiju prometovati samo osobna vozila.

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).Krčkim mostom promet je dopušten samo osobnim vozilima.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocestama A 6 Rijeka -Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice, A 7 Rupa-Diračje, A2 Zaprešić-Krapina,na Istarskom ipsilonu, te na državnim cestama kroz:

Liku
D 1 Grabovac-Korenica-Gračac-Knin,
D 23 Kapela-Žuta-Lokva-Senj,
D 25 Korenica-Lički Osik-Karlobag,
D 27 Gračac-Obrovac,
D 42 Saborsko- Poljanak-Selište,
D 50 Gospić-Gračac,
D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,
D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj,
D 506 Dobroselo-Mazin,
D 522 Udbina-G.Ploča,
D 534 Gospić-čvor Gospić
D 217 G.Vaganac-Ličko Petrovo Selo,
D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević.

Gorski kotar
D 3 Vrbovsko-Kupjak-Delnice,
D 32 Prezid-Delnice,
D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
D 203 Brod na Kupi-Delnice,
D 305 Parg-Čabar i
D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,
te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

19.12.2009. 08:43:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh