« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
BLOKADA

Snijeg uzrokovao teškoće u prometu u velikom dijelu Europe

Obilne snježne padaline dovele su u subotu do prekida prometa, posebice zračnog, u velikom dijelu Europe i mnoge putnike zarobile u zračnim lukama

Snijeg je blokirao zračni promet svih većih europskih gradova
Snijeg je blokirao zračni promet svih većih europskih gradova (Getty Images)
Više o

promet

,

snijeg

,

Europa

,

zračni promet

U Velikoj Britaniji su dvije najprometnije zračne luke morale zatvoriti svoje uzletno-sletne staze posljednje subote uoči Božića. U Londonu je samo u subotu palo 15 centimetara snijega a zbog snijega se moralo odgoditi četiri od šest predviđenih nogometnih utakmica britanskog Premiershipa.

Na terminalima amsterdamske zračne luke Schipol, jednog od glavnih čvorišta europskog transkontinentalnog zračnog prometa, noć od petka na subotu moralo je prespavati oko 3000 putnika koji zbog snijega nisu mogli otputovati.

Slični prizori zabilježeni su i u Muenchenu gdje je zbog otkazivanja ili odgode letova na aerodromu prespavalo oko 200 putnika. Zračna luka u Budimpešti, gdje je temperatura pala 15 stupnjeva ispod nule, je zatvorena. Iako je pariški aerodrom Charles de Gaulle ostao otvoren otkazano je oko 15 posto letova.

Frankfurtski aerodrom je priopćio da uspijeva čistiti svoje staze od leda ali da mnogi zrakoplovi nisu mogli uzletjeti zbog toga što su zatvorene zračne luke u nekoliko ključnih europskih odredišta, uključujući Italiju i Hrvatsku, navodi njemačka agencija Dpa. U Italiji su u nesrećama povezanim sa snijegom život izgubile najmanje tri osobe u posljednja 24 sata, izvijestili su mediji. (hina/metro-portal)

19.12.2010. 09:07:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh