« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Snijeg u Lici i Gorskom kotaru, jak vjetar na dijelovima autocesta

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

stanje na cestama

,

zimski uvjeti

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, izvijestio je popodne Hrvatski auto-klub.

Od 17:30 sati proglašeni su zimski uvjeti na većini državnih cesta u Lici.

Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Krčkim i Paškim mostovima, te na A 7 Orehovica-Sv. Kuzam zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja za I. i II. skupinu što dodatno uključuje i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, dok je dionica od Senja do Svete Marije Magdalene otvorena samo za osobna vozila.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici: D 1 Drežničko Selište-Gračac, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Selište, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić-Donji Lapac-Sučević, D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Zimski su uvjeti i na županijskim cestama na području Gornjeg Jelenja, u zaleđu Novog Vinodolskog.

Državna cesta D 506 Dobroselo- Mazin zatvorena je za sav promet, zbog sniježne vijavice.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Zbog vjetra, u prekidu je trajektna linija prema otoku Pagu: Prizna-Žigljen i katamaranske: Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Novalja. Trajekti i katamarani na ostalim linijama plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

08.03.2010. 19:09:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh