« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
OPREZ U VOŽNJI

Snijeg pada i u Dalmaciji, u Lici mećava

Bijele se Zadar i Pula, a snježna mećava u Lici smanjuje vidljivost na manje od 20 metara

(Andrija Lučić/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

snježna mećava

,

zimska oprema

,

snježni nanosi

Snijeg u Lici i jak vjetar u Primorju i danas otežavaju promet, a preko prijevoja Vratnik, Baške Oštarije, Kapela i Ljubovo snježna mećava smanjuje vidljivost na manje od 20 metara.

Zbog snježnih nanosa viših od jednog metra za sav je promet zatvorena državna cesta Donji Lapac - državni granični prijelaz Užljebić. Na cestama ima ugaženog snijega, a zimska služba "Lika Cesta" u trećem je stupnju pripravnosti i na terenu je 80 kamiona s ralicama, odbacivači snijega i timovi cestara.

Zimski uvjeti proglašeni su i na autocesti Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Bosiljevo, zobg čega se isključuju kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama.

Savjet vozačima je da ne kreću na put bez zimske opreme odnosno lanaca za snijeg.

U Korenici i nekoliko odmorišta uz Ličku magistralu stoji desetak kamiona s prikolicama i tegljača jer na svim državnim cestama koreničkog i plitvičkog područja vrijede zimski uvjeti vožnje. Oko 40 centimetara snijega otežava promet i na lokalnim i županijskim cestama na širem području Gospića.

Zbog olujnog vjetra povremeno s orkanskim udarima dionicom Jadranske magistrale Karlobag-Sv. Marija Magdalena zabranjeno je prometovanje vozilima prve i druge skupine.

Gusti snijeg počeo je danas oko 13 sati padati i u Zadru, a u samo sat vremena zabijelio je sve prometnice i krovove zgrada. Snijeg je izazvao gužve u prometu na gradskim prometnicama, no za sada nema dojava o prometnim nezgodama.

Prije podne snijeg je počeo padati i u Puli, samo nekoliko dana pošto je zabijelio sjevernu i dijelove srednje Istre.

Zasad se snijeg ne zadržava na prometnicama u gradskom središtu, niti otežava promet, no policija poziva vozače na opreznu vožnju jer u nekim dijelovima grada ima nekoliko centimetara snijega. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 15:48:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    17.12.2009. 16:01
    a šta ćeš, globalno je zatopljenje :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh