« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Snijeg otežava promet u unutrašnjosti, bura u Dalmaciji

Autoceste A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb prohodne su za sav promet, a vozi se uz ograničenja brzine

(Ante Čizmić/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

bura

,

stanje na cestama

,

zimski uvjeti

Snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti, Istri i Hrvatskom primorju, a opreznije treba voziti i zbog moguće poledice, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja Hrvatski autoklub upozoravajući vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Državnom cestom D25 Gospić-Karlobag i D506 Dobroselo-Bruvno prometuju samo osobna vozila. Na državnoj cesti D23 Žuta Lokva-Senj obavezna je zimska oprema.

Zbog jake bure Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja zabrana je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Autoceste A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb prohodne su za sav promet, a vozi se uz ograničenja brzine.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na više cesta u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju i Istri te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su katamarani iz Rijeke za Cres i Pag, te iz Split za Lastovo. Trajekt na relaciji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 00:28:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh