« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PROHODNOST CESTA

Snijeg još pada u Gorskom kotaru i Slavoniji

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje, a ima i ugaženog snijega

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

snijeg Gorski kotar

,

snijeg slavonija

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru i Slavoniji, a mjestimice ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo 1 i Kikovica, dok jak vjetar puše između Kikovice i tunela Tuhobić.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu unutrašnjosti, Istri i Hrvatskom primorju, a ponegdje ima i raskvašenog ili ugaženog snijega.

Moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Državnim cestama: D 25 Gospić-Karlobag i D 506 Dobroselo-Bruvno prometuju samo osobna vozila. Dionica državne ceste D 23 Žuta Lokva-Senj otvorena je za sva vozila, uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog prepriječnog teretnog vozila, zatvorena je državna cesta D 51 Rešetari- Baćin Dol. Obilazak je preko Cernika.  Zbog bure, Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Autoceste: A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sav promet, a vozi se uz ograničenja brzine na pojedinim dionicama.  Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu:

GORSKI KOTAR:
- na D 3 „staroj" cesti, Zdihovo-Delnice-Sopač,
- D 32 Prezid - Delnice,
- D 42 Stubica - Ogulinski Hreljin,
- D 203 Brod na Kupi - Delnice,
- D 305 Parg - Čabar,
- D 501 Gornje Jelenje - Oštrovica - Meja, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Čabra, Delnica i Vrbovskog.

HRVATSKO PRIMORJE I ISTRA:
na svim županijskim i lokalnim cestama na području: Viškova, Klane, grada Kastva, te u zaleđu: Matulja, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage. D 100 Porozina-Cres -na ostalim cestama na Cresu obavezna je zimska oprema.

12.02.2010. 07:06:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh