« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IVAN ŠIMONOVIĆ:

Bajić je najbolji kandidat za glavnog državnog odvjetnika

Većina zastupnika utvrdila je Bajićevu stručnost, a neki su procjenjivali i dužinu njegova žara u obnašanju dužnosti, rekao je ministar Šimonović

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Sabor

,

DORH

,

Mladen Bajić

,

Ivan Šimonović

,

glavni državni odvjetnik

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović večeras je u Hrvatskom saboru rekao da je Hrvatska danas više pravna država nego što je to ikada bila, a za Mladena Bajića je kazao da predstavlja najboljeg kandidata za glavnog državnog odvjetnika u naredne četiri godine.

U zaključnoj riječi, nakon cjelodnevne rasprave u Saboru o Vladinom prijedlogu da se za glavnog državnog odvjetnika ponovno izabere Mladen Bajić, ministar Šimonović je naveo kako iscrpna i žustra rasprava o tom imenovanju pokazuje da se ne uzima olako, ali i da se proširila na druga pitanja.

"Većina zastupnika utvrdila je Bajićevu stručnost, a neki su procjenjivali i dužinu njegova žara u obnašanju dužnosti", naveo je Šimonović rekavši kako on smatra da Bajić nije uvijek imao jednake uvjete za djelovanje kada je riječ o kadrovima, sredstvima, organizaciji, suradnji s drugim državnim organima i političkoj volji. To, međutim, kako dodaje, nije karakteristično samo za Hrvatsku, nego postoji i u drugim državama.

"Ono što smatram ključnim je da je u Hrvatskoj danas povoljno ozračje za borbu protiv kriminaliteta i korupcije", kazao je ministar Šimonović i naglasio da je Hrvatska više pravna država nego što je to ikada bila.

Također je naveo kako nove ocjene Europske komisije i Europskog parlamenta glede borbe protiv korupcije i kriminaliteta govore kako nema straha od blokade poglavlja 23.

"Mladen Bajić predstavlja najboljeg kandidata za glavnog državnog odvjetnika u naredne četiri godine", ustvrdio je Šimonović izrazivši nadu da će će naredno izvješće glavnog državnog odvjetnika biti prihvaćeno konsenzusom zbog zajedničke borbe protiv korupcije.

U borbi protiv korupcije i kriminala moramo se dijeliti na mi i oni, ali ne kao pripadnici jedne ili druge stranke već tako da su oni lopovi, a mi navijamo da ih se pohapsi, kazao je Šimonović. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 20:43:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh