« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ZIMSKA OPREMA!

Snijeg i dalje ometa promet

Snijeg mjestimice pada u unutrašnjosti, kiša pada na obali i u Slavoniji, a tijekom noći je moguća poledica

Snijeg i dalje ometa promet
Snijeg i dalje ometa promet (Andrej Švoger/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

zimska oprema

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan promet teče otežano, jednim trakom, kod čvora Novi Marof u smjeru Varaždina, zbog nekoliko prepriječenih teretnih vozila, javio je Hrvatski autoklub.

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na širem području graničnih prijelaza Pasjak i Rupa, a kiša u Istri, Hrvatskom primorju, Slavoniji i Dalmaciji. Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Na dionici autoceste A1 između čvorova Prgomet i Bisko ponegdje ima leda. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće odgode putovanje.

Obavezna je zimska oprema i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb, između Bosiljeva 1 i Kikovice, A7 GP Rupa-čvor Diračje, te A2 Zagreb-Macelj; u Gorskom kotaru na cestama - D 3 stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Delnice-Brod na Kupi, D 305 Parg-Čabar, D 501 Meja-Oštrovica-Gornje Jelenje, te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog,

U Lici na cestama: D 1 Lička magistrala, Krnjak-Grabovac- Korenica- Udbina, D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Žuta Lokva-Gospić, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Užljebić-Dobroselo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D 506 Dobroselo-Mazin.

Zbog snijega je obavezna zimska oprema na državnoj cesti D 8, na dionici GP Pasjak-Rupa-Permani, u zaleđu Bakra, Opatije i Matulja, kroz Viškovo, Kastav i Klanu, te na cestama u Istri: Buzet-Vodice-Mune i Trstenik-Lupoglav.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak, pa su moguća duža čekanja.

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su katamaranske linije iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu i Visu. (hina/metro-portal)

26.11.2010. 21:50:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh