« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
STVARNO?

Snažan rast zlonamjernih programa za MacOS

Rast broja zlonamjernog softvera za MacOS može se pripisati povećanju adwarea, koji formalno ne uzrokuje bilo koju štetu računalima, ali je neugodan

Sigurnost na MacOS-u je sve manja
Sigurnost na MacOS-u je sve manja (Arhiva)
Više o

malware

,

adware

,

MacOS

,

McAfee Labs

,

zlonamjerni software

McAfee Labs je objavio izvještaj koji pruža cjelovitu sliku zlonamjernih napada koji su se dogodili tijekom 2016. godine. Najzanimljiviji podatak je da broj zlonamjernog softvera za Mac OS bilježi u 2016. povećanje napada od 744 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije.

Prema McAfee, rast broja zlonamjernog softvera za MacOS može se pripisati povećanju adwarea, koji formalno ne uzrokuje bilo koju štetu računalima, ali je neugodan. Zato Mac korisnici ne bi trebali previše brinuti, jer su im uređaji najsigurniji.

Nadalje, McAfee navodi da je u 2016. godini bilo više od 630 milijuna zlonamjernih napada. Ništa manje nije zanimljiv podatak da od tog broja detektirano je više od 600 milijuna zlonamjernih programa za računala sa sustavom Windows. Što se tiče Android operativnog sustava, sigurnosni stručnjaci su otkrili 15 milijuna virusa.

Puno izvješće možete pročitati na ovoj poveznici

Piše: Sanja Ledinek
11.04.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh