« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
BUUUUU...

SMS koji najvljuje smrt širi paniku po Nigeriji

"Telefonski vas poziv ne može ubiti", moraju nigerijske vlasti uvjeravati prestrašeno pučanstvo da neće biti živi spaljeni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

SMS

,

praznovjerje

Nevjerojatnu paniku širom Nigerije sije cirkularna SMS poruka u kojoj  se Nigerijci upozoravaju da će umrijeti ako se jave na poziv s broja 09141. Zato je morala reagirati  vlast pokušavajući smiriti paniku. "Telefonski poziv vas ne može ubiti", poručile su nigerijske vlasti sunarodnjacima. 

Zbog panike širom zemlje, nigerijsko Ministarstvo informiranja izdalo je priopćenje u kojem piše da je "nezamislivo i nemoguće da bi netko mogao umrijeti od telefonskog poziva". 

"Jedino vrlo lakovjerni ljudi mogu povjerovati u takvu glasinu", izjavio je predstavnik za tisak ministarstva Reuben Muoka. Među SMS porukama koje su ranije sijale paniku u Nigeriji bile su glasine o postavljenim bombama i o kiselim kišama koje, prema poruci, tijekom sezonskih pješčanih oluja ljude spaljuju žive. 

Panici naravno pridonose neobrazovanje i nepovjerenje u vlast. Poziv koji je Associated Press uputio na broj 09141 nije imao fatalne posljedice.

16.09.2011. 10:37:33
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Andjela
    16.09.2011. 15:32
    A internetom kruzi ovaj link : http://adf.ly/2l8cT ( kada ga otvoris sacekas 5 sek koje odbrojavaju u gornji desni ugao, pa klik na skip ad ) i dobijas vreme koje odbrojava do tvoje smrti. E, sad ima li hrabrih da otvore ovaj link. Evo jos jednom link : http://adf.ly/2l8cT
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh