« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NASTAVAK RETORIKE

Smrt Dragog vođe ne mijenja politiku Sjeverne Koreje

"Svečano i ponosno objavljujemo glupim političkim dužnosnicima u svijetu, uključujući marionete iz Južne Koreje, da ne očekuju ni najmanju promjenu s naše strane", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

politika

,

Kim Jong-un

,

Dragi vođa

Sjeverna Koreja upozorila je u petak da neće mijenjati politiku pod novim čelnikom, mladim Kim Jong-Unom koji je upravo naslijedio pokojnog oca na čelu zemlje, objavila je službena agencija KCNA, javlja Hina.

"Svečano i ponosno objavljujemo glupim političkim dužnosnicima u svijetu, uključujući marionete iz Južne Koreje, da ne očekuju ni najmanju promjenu s naše strane", objavilo je povjerenstvo za nacionalnu zaštitu u priopćenju o kojem izvješćuje KCNA.

Pjongjang je odbacio i svaku mogućnost rasprave sa sadašnjom vladom u Seulu. "Kao što smo rekli uvijek ćemo se protiviti uspostavi odnosa s izdajnikom Lee Myung-Bakom i njegovom klikom", dodaje povjerenstvo smatrano najmoćnijom strukturom u zemlji, govoreći o južnokorejskom predsjedniku.

U četvrtak, dan nakon pogreba Kim Jon-Ila preminulog 17. prosinca, Kim Jong-Un proglašen je "vrhovnim vođom stranke, vojske i naroda" na velikom vojnom skupu organiziranom u Pjongjangu.

30.12.2011. 09:08:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh