« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina
SAVJETI

Smanjite rizik za dijabetes antioksidansima

Unos većih količina antioksidansa flavonoida prisutnih u čokoladi, čaju, vinu i voću je povezan s manjim rizikom za dijabetes tipa 2

Tamna čokolada bolja je od obične
Tamna čokolada bolja je od obične (Arhiva)
Više o

vino

,

inzulin

,

crna čokolada

,

flavonoidi

,

antioksidansi

,

dijabetes tipa 2

Flavonoidi su izravno povezani sa smanjenjem otpornosti na inzulin, što rezultira poboljšanom regulacijom razina šećera u krvi, piše u radu objavljenom u stručnom časopisu The Journal of Nutrition. 

Istraživači s Kings College London i University of East Anglia su se koristili podacima prikupljenima od 1997 ispitanica u dobi od 18 do 76 godina.

Pokazalo se i kako je veći unos flavonoida povezan sa smanjenjem rizika za prisutnost kroničnih upalnih procesa povezanih s dijabetesom, bolestima srca, pretilošću i rakom.

Istraživači napominju kako je ključna umjerena konzumacija čokolade i vina te kako crna čokolada sadrži više flavonoida od obične.

21.01.2014. 12:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh