« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BRUNO BULIĆ:

Smanjenje nezaposlenosti ili ulični prosvjedi

Država nema strategije razvoja ni opredjeljenja za strateške grane, rekao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera

Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera
Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (Srećko Niketić/Cropix)
Više o

sindikati

,

prosvjed

,

gospodarstvo

,

Vlada RH

,

nezaposlenost

,

Bruno Bulić

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić upozorio je danas da Vlada mora hitno učiniti radikalne korake kako bi se zaustavio porast nezaposlenosti, inače će se nezadovoljstvo građana razviti u ulične prosvjede.

Država nema strategije razvoja ni opredjeljenja za strateške grane, rekao je Bulić na konferenciji za novinare. U isto vrijeme nacionalne televizije svakodnevno prikazuju u TV dnevnicima iste tri osobe iz Podravke s lisicama na rukama u Remetincu, kao da je to ključ rješenja problema u državi, dodao je ocjenivši kako je riječ o "pranju mozga ljudima".

U vezi brodogradnje Bulić je ustvrdio kako su tu granu u kritično stanje doveli politika i nepotizam te da je novi natječaj za privatizaciju brodogradilišta početak kraja te djelatnosti.

Na novinarsko pitanje o radikalnim koracima za smanjenje nezaposlenosti, Bulić je kazao da treba regulirati nekontrolirani uvoz zbog kojeg se gube tisuće radnih mjesta u Hrvatskoj. Osim toga, rekao je, poljoprivredni proizvođači su u teškom stanju a prodaje se loša hrana iz uvoza.

U Hrvatskoj ima resursa za sasvim pristojan život, ali su umjesto prirodne povezanosti kapitala i rada kod nas povezani kapital i politika, a rad je na gubitku, ustvrdio je Bulić. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 14:49:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh