« Život
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
STRES

Slušanje prijenosa utakmica u vožnji je vrlo opasno

Najveći stres izazivaju golovi, kazneni udarci i isključenja igrača.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

navijači

,

stres

,

opasna vožnja

,

prijenos utakmice

,

radio prijenos

,

road rage

Slušanje radio prijenosa nogometnih utakmica za vrijeme vožnje iznimno je opasno, rezultati su najnovijeg istraživanja provedenog na engleskom sveučilištu Leicester.

Skupina znanstvenika pod vodstvom profesora Michaela Ponta smatra kako navijači slušajući prijenose utakmice gube koncentraciju u vožnji i postaju opasni sudionici prometa. Znanstvenici su pratili ponašanja navijača na simulatoru za vožnju i došli su do vrlo zanimljivih spoznaja. Navijači bi zavisno od događaja na terenu naglo ubrzavali ili usporavali, počeli mahnito pretjecati vozila ispred sebe, trubiti.

Najveći stres, a time i opasnost za vrijeme vožnje, izazivali su golovi, kazneni udarci i isključenja igrača. Prema rezultatima istraživanja u Engleskoj je čak dva milijuna vozača imalo sudare ili je jedva izbjeglo nesreće dok su slušali prijenose utakmica. Najveća opasnost prijeti motociklistima, koji tijekom prijenosa izvode najviše 'ludosti' u prometu.

"Nogometni navijači ne bi smjeli voziti i slušati prijenose utakmica. Bilo bi najbolje kada bi ih netko vozio, posebice kada su u pitanju važne utakmice poput finala Lige prvaka," kazao je profesor Pont, te dodao: "Do sada se mislilo kako je za vrijeme vožnje jedino opasno pričati na mobitel, no vrlo je opasno i slušanje prijenosa utakmica."

27.05.2009. 16:39:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh