« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
(NE)UKUSI

Slovencima se ne sviđaju Pahorovi zabavljački nastupi

Čišćenje kopački i pjevanje narodnih pjesama nije primjereno predsjedniku vlade, smatraju Slovenci

(YouTube)
Više o

Borut Pahor

,

Delo

,

čišćenje kopački

Javni nastupi slovenskog premijera Boruta Pahora u nogometnoj svlačionici i na pjevačkom podiju ne odgovaraju ukusu slovenskih birača koji od političara uglavnom očekuju državničku odmjerenost i ozbiljnost, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo".

Vodeći slovenski dnevni list, u okviru svoje redovne tjedne ankete koja je obuhvatila 400 ispitanika, pitao je što Slovenci misle o dva zadnja premijerova neuobičajena javna nastupa - onom u Mariboru, gdje je nogometnim reprezentativcima nakon pobjede nad Rusijom očistio kopačke i drugom u Ljubljani, gdje je na svečanosti povodom 60. obljetnice djelovanja jednog ansambla narodne glazbe u duetu zapjevao staru popularnu pjesmu "Slovenijo, zašto si tako lijepa".

Rezultati su zanimljivi jer ih je 29 posto ocijenilo da je to neprimjereno za predsjednika vlade, a 42 posto da se takve stvari mogu dopustiti, ali samo u posebnim situacijama. Njih 26 posto pak smatra da Pahorovi nastupi nisu ništa posebno iako se tako nešto nije moglo ni zamisliti od političara poput Milana Kučana, Janeza Drnovšeka i Janeza Janše. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 16:05:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh