« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Slovenci kradu benzin

Robne rezerve i u EU su jednako samoposluživanje kao i u Hrvatskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

robne rezerve Slovenija

,

benzin robne rezerve

,

slovenija krađa benzina

Iz središnjeg spremnika slovenskog Zavoda za državne rezerve nestalo je 94 tisuće litara motornog benzina super, koji je, kako se sumnja, završio na privatnim crpkama, otkriva u subotu ljubljanski dnevni list Dnevnik.

Slučaj, koji se dogodio još u kolovozu prošle godine, već dugo istražuje policija. Vlada je međutim ovih dana, piše list, odredila reviziju poslovanja za posljednje dvije godine, pa bi se moglo utvrditi da je nestalog benzina i više.

Kako piše Dnevnik, još nije razjašnjeno je li ta golema količina benzina nestala prilikom transporta u samo jednom prijevozu iz luke Koper prema skladištu u unutrašnjosti ili je uzeta iz samih skladišta.

List piše da je sumnja pala i na direktora robnih rezervi Antona Grabeljšeka. On je međutim oštro zanijekao bilo kakvu odgovornost te tvrdi da je, čim je doznao za nestanak 94 tisuće litara benzina, odredio dodatne kontrole prilikom punjenja cisterna za benzin u koparskoj luci, te da se "isparavanje" benzina od tada smanjilo.

Čini se da slučaj ima i pomalo političku konotaciju jer je Grabeljšek na čelu državnih rezervi već pet godina, a predsjednik je ljubljanskog ogranka Slovenske pučke stranke (SLS) koja nije ušla u sadašnju Vladu, nego se odlučila za ostanak u oporbi. (hina/metro-portal)

28.02.2009. 08:32:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh