« Knjiga
objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana
KNJIGE

Slobodan Šnajder: Anđeo nestajanja

Iako se današnjem čitatelju 450 stranica ove knjige može učiniti preobilnim zadatkom, valja ustrajati i iznova zaroniti u dvadeseto stoljeće

Anđeo nestajanja
Anđeo nestajanja (Arhiva)
Više o

knjige

,

Slobodan Šnajder

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Anđeo nestajanja

Nedavno je jedna zagrebaka nakladnička kuća u finoj, elegantnoj, serioznoj opremi, objavila roman Slobodana Šnajdera, uglednog i cijenjenog hrvatskog pisca, Anđeo nestajanja na gototo 450 stranica, prozu u tri dijela s dodacima.

Pred nama je priča o Anđi Berilo, djevojci sa Žumberka, sluškinji u uglednoj obitelji u iličkoj dvokatnici( kuća takđer pripovijeda svoju priču), partizanski, radnici, golootočanki.

Pored nje promiču brojni osebujni likovi, profesor Gavranić, liparski ustaša, dijete Magus, brojne poznate osobe iz donedavne povijesti i naravno Zagreb, sve se odigravajući u turbulentnom dvadesetom stoljeću. Sve te poznate i nepoznate osobe imaju svoje specifične uloge u tim dramatičnim i opasnim vremenima, gdje ljudski život ne vrijedi puno, ne vrijedi ništa, u vremenima izmjena ideja i promišljanja o ciljevima koje valja dostići.

Iako se današnjem čitatelju 450 stranica ove knjige može učiniti preobilnim zadatkom, valja ustrajati i iznova zaroniti u dvadeseto stoljeće.

Brojni likovi iz ove knjige podsjetiti će nas na vremena koja su prošla, na mnoštvo teškoća i nevolja, na krvlju prošaranu prošlost.

Piše: Miroslav Pelikan
27.09.2023. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh