« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Slavica Banić ipak sutkinja Ustavnog suda

Ustavni sud je usvojio ustavnu tužbu Slavice Banić i ukinuo presudu Upravnog suda.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar, CROPIX)
Više o

pravosuđe

,

Ustavni sud

,

Slavica Banić

,

Mirjana Juričić

,

Davor Krapac

,

Snježana Bagić

,

Upravni sud

Upravni sud je početkom veljače ove godine poništio saborsku odluku o njezinom izboru, čime je prihvatio zahtjev neizabrane kandidatkinje Mirjane Juričić koja je tvrdila da Slavica Banić ne ispunjava uvjete jer nije priložila dokaz o 15 godina radnog iskustva u pravnoj struci.

S osam glasova za i dva protiv Ustavni sud ukinuo je presudu Upravnog suda i stavio je van snage, odnosno od tog suda nije zatražio da ponovi postupak.

"Novi postupak odužio bi ovu pravnu agoniju i ovakvom odlukom stvar je definitvino riješena", kazao je zamjenik predsjednice Ustavnog suda Aldo Radolović, koji je kao sudac radio na tom predmetu.

Dvoje ustavnih sudaca koji su glasali protiv ove odluke, Snježana Bagić i Davor Krapac, istaknuli su kako se slažu da je Upravni sud odlučujući o zahtjevu Mirjane Juričić prekoračio svoje ovlasti, ali da smatraju kako bi od Upravnog suda, u skladu s dosadašnjom praksom, trebalo tražiti ponavljanje postupka.

Do današnjeg usvajanja ustavne tužbe Slavica Banić bila je izuzeta iz rada na ustavnosudskim predmetima. (hina/metro-portal)

30.04.2009. 14:15:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh