« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
IZVRŠNI ODBOR:

Skupština HNS-a održat će se već 7. travnja

Utakmica Hrvatska - Gruzija odigrat će se ranije, 3. lipnja, izaslanstvo HNS-a dogovorit će detalje sa Splićanima

Vlatko Marković
Vlatko Marković (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Igor Štimac

,

Vlatko Marković

,

Skupština HNS

Skupština HNS-a najavljena za 19. travnja održat će se već ovoga tjedna, odnosno u četvrtak, 7. travnja, u 10 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton, odlučio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

"Nakon rasprave o aktualnom stanju u hrvatskom nogometu članovi Izvršnog odbora su u cilju što brže konsolidacije stanja u nogometu odlučili da skupština ne bude 19. travnja, već ovoga tjedna, odnosno 7. travnja", izjavio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić na konferenciji za novinare i dodao da na skupštini neće moći sudjelovati nitko od suspendiranih delegata.

Hrvatski mediji objavili su uoči današnje sjednice IO kako bi aktualno vodstvo HNS-a moglo pomjeriti održavanje skupštine kako bi preduhitrilo odluku Ministarstva uprave, koje navodno namjerava poništiti obje izborne skupštine, one iz prosinca prošle godine kada je u glasovanju za predsjednika Nogometnog saveza Vlatko Marković pobijedio svog protukandidata Igora Štimca, te one od 20. veljače na kojoj je Štimac izabran za predsjednika HNS-a.

Naime, protivnici aktualnog vodstva HNS-a su 20. veljače održali izvanrednu izbornu skupštinu u zagrebačkom hotelu Westin. Na njoj je nazočilo 25 od 49 delegata, čime je skupština po tvrdnjama sudionika dobila legalitet, a svi nazočni su izabrali Štimca za predsjednika.

No, vodstvo HNS-a predvođeno Markovićem odluke sa izvanredne skupštine od 20. veljače ocijenilo je nelegalnim, te je pokrenulo disciplinski postupak protiv sudionika te skupštine koji je završio tako što je Disciplinska komisija HNS-a 25. ožujka zbog nepoštivanja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika suspendirala na dvije godine Igora Štimca i sve sudionike izvanredne izborne skupštine.

"Ne plašimo se da bi Ministarstvo uprave moglo poništiti odluku naše skupštine, a istina je i da sam se ja bio na sastanku sa ministrom Davorinom Mlakarom, zar je to kazneno djelo", izjavio je Srebrić i kazao da su pozivi za skupštinu koja će biti u četvrtak upućeni svim županijskim nogometnim savezima, kao i upozorenje da suspendirani delegati ne smiju imati nikakve aktivnosti dok im traje suspenzija.

Srebrić je izvijestio i o pomjeranju kvalifikacijske utakmice za EP 2012. protiv Gruzije. "Od nogometnog saveza Gruzije dobili smo pristanak da se utakmica Hrvatska - Gruzija može odigrati dana ranije, odnosno 3. lipnja, a izaslanstvo HNS-a sutra će u Splitu s predstavnicima grada i Hajduka dogovoriti sve pojedinosti oko organizacije tog važnog susreta za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", rekao je Srebrić i iskazao uvjerenje da će Split, kao i do sada, biti odličan domaćin našoj reprezentaciji.

"Nitko ne bježi od činjenice da reprezentacija u Splitu nije dugo igrala službenu utakmicu, ali se zaboravlja da su na Poljudu bile u tom periodu organizirane tri spektakularne utakmice protiv Njemačke, Nizozemske i Brazila pred punim stadionom. Uvjeren sam da će se utakmica Hrvatska - Gruzija igrati 3. lipnja u Splitu, a ako ne, onda u nekom drugom gradu. Za pohvalu je brzo reagiranje grada Osijeka i NK Osijek koji su odmah izrazili spremnost da budu domaćini te utakmice", kazao je Srebrić.

05.04.2011. 18:16:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh