« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
KONAČNO

Reprezentacija se nakon 14 godina vraća na Poljud

Split će pored utakmice s Gruzijom ugostiti i dvije velike utakmice u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo

Poljud
Poljud (Wikipedia)
Više o

Maksimir

,

Poljud

,

Hrvatski nogometni savez

,

Hrvatska Gruzija

Poljud i Maksimir bit će ubuduće u službenim utakmicama hrvatske reprezentacije ravnopravno tretirani što nije bio slučaj u proteklih 14 godina, odlučilo je izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koje se u Splitu susrelo s čelnicima Hajduka, prenosi Hina.

"Drago mi je što smo se dogovorili da će Poljud i Maksimir ubuduće biti ravnopravno tretirani, a to znači da će se osim utakmice protiv Gruzije 3. lipnja ove godine, u idućem kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo dvije bitne utakmice odigrati u Splitu", izjavio je predsjednik Hajduka Josip Grbić nakon današnjeg sastanka s izaslanstvom HNS-a kojeg je predvodio glavni tajnik Zorislav Srebirć a u njemu su još bili i izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilić te Aljoša Asanović.

Po Grbićevom tumačenju današnjim dogovorom premošćeno je razdoblje od 14 godina u kojem u Splitu nije igrana službena utakmica hrvatske nogometne reprezentacije. Srebrić je izjavio kako je zadovoljan sastankom i njegovim ishodom jer je "svatko rekao svoje".

"Glavna intencija sastanka je bila da se približimo jedni drugima najviše što je moguće i dogovorimo da hrvatska nogometna reprezentacija u kontinuitetu igra na Poljudu", kazao je Srebrić.

HNS očekuje podršku Torcide

Srebrić je naglasio kako je utakmica protiv Gruzije, koja će se, po današnjem dogovoru igrati na Poljudu, od iznimnog značaja za hrvatsku reprezentaciju, HNS i sve nas, te je pozvao navijače da se na stadionu stvori "atmosfera podrške" kako bi naša reprezentacija ostvarila pobjedu.

Na upit plaši li se negativne reakcije Torcide, zbog dugogodišnjeg odsustvovanja reprezentacije u Splitu, Srebrić je kazao kako se nada da će Torcida "na adekvatan način prihvatiti gostovanje reprezentacije".

"Hrvatska nogometna reprezentacija je reprezentacija svih nas, a Torcida nas je pratila i na utakmicama u drugim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu i između nas nikad nije bilo poteškoća. Nadam se da će rukovodstvo Torcide i svi torcidaši pomoći novom početku kontinuiranog nastupanja reprezentacije u raznim mjestima Hrvatske a poglavito u Splitu", kazao je Srebrić. Dodao je kako je razgovarano ali "ne detaljno" i o mogućnosti da se u Splitu igra i uzvratna kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo protiv Izraela, te će se o tomu još pregovarati.

Što se tiče finaciranja organizacije utakmice protiv Gruzije, Srebrić je kazao kako je to pitanje rješeno "partnerski". Također je rekao da će mlade reprezentacije Hrvatske i Gruzije svoju utakmicu 3. lipnja odigrati ili u Dugopolju ili na stadionu Park mladeži u Splitu. Na upit zašto je pomaknuta održavanje Skupštine HNS-a zakazano za 19. travnja ove godine, Srebrić je kazao kako će na to odgovoriti pismeno ako se to zatraži jer to nije tema današnje konferencije za novinare, te je zatražio razumijevanje.

Bilić: Pripreme u Postirama na Braču 

Izbornik Slaven Bilić je izjavio kako mu je kao Splićaninu i izborniku reprezentacije drago što je danas postignut dogovor o budućim nastupima reprezentacije i u Splitu, te da tako razmišljaju i igrači i stručni stožer reprezentacije.

"Trenutačno nas najviše interesira utakmica protiv Gruzije jer je ona od ključne važnosti, te očekujemo atmosferu na Poljudu kakvu može napraviti samo Split", kazao je Bilić. On je izvjestio da će se reprezentacija za utakmicu protiv Gruzije pripremati u Postirama na Braču gdje je dobar teren, postoje dva hotela i igrači imaju mir a i blizu su Splita.

06.04.2011. 18:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh