« Hi-tech
objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana
SJAJNO!

Skup "Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu"

Skup se organizira već treći put, kako bi se promoviralo uključivanje osoba s invaliditetom u digitalno društvo

kako se osobe s invaliditetom snalaze?
kako se osobe s invaliditetom snalaze? (Arhiva)
Više o

osobe s invaliditetom

,

digitalni svijet

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) organiziraju treći skup o osobama s invaliditetom u digitalnom društvu. Cilj događanja, koje se prvi put organizira izvan Zagreba, je podići svijest čitavog društva o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom u digitalnom društvu te predstaviti rezultate istraživanja i nastojanja FER-a i HAKOM-a kako internetske stranice učiniti što pristupačnijima.

Skup će se održati u četvrtak 10. listopada 2019. u 14 sati u Gradskoj četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1 u Osijeku.

Događanje će također biti prilika za razmjenu iskustava i dobivanje informacija o digitalnoj pristupačnosti, koja je zakonska obveza za sva tijela javnog sektora, a tema društvene odgovornosti za ostale. Teme na Skupu neće biti striktno ograničene na područje digitalne pristupačnosti, već je cilj ukazati na vlastita iskustva u kontekstu izazova s kojima se susreću osobe s invaliditetom te mogućim rješenjima koje danas omogućava suvremena tehnologija kao i univerzalni dizajn.

"Pred svim tijelima javnog sektora je posao prilagođavanja internetskih stranica do 23. rujna 2020. prema Zakonu o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, koji je nedavno stupio na snagu. Ovim skupom želimo ukazati na posao koji predstoji pred svim tijelima javnog sektora, ali prvenstveno podići svijest našeg društva o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom, kao i ponuditi neka rješenja koja omogućuje današnji tehnološki napredak.", izjavio je u najavi skupa Ivo Majerski iz HAKOM-a, kao jedan od govornika na skupu.

Osim predstavnika FER-a i HAKOM-a, na skupu će o Zakonu i izazovima govoriti i Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, predstavnici udruga osoba s invaliditetom te operatori elektroničkih komunikacija, kao davatelji usluge pristupa Internetu, odnosno pristupa uslugama digitalnog društva.

Piše: Sanja Ledinek
05.10.2019. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh