« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PLAN ZA 2011.

Skroman cilj hrvatskog turizma: Ostati konkurentan

"Ostani u Hrvatskoj" i "Upoznaj Hrvatsku" najvažnije su mjere turizma usmjerene domaćim gostima

Plaža
Plaža (Cropix)
Više o

Damir Bajs

,

turisti

,

hrvatski turizam

Hrvatska se iduće godine na međunarodnom turističkom tržištu želi pozicionirati kao kvalitetno odredište ekološke očuvanosti te kao jedna od vodećih turističkih zemalja na Sredozemlju i buduća 28. članica EU-a zbog čega je i među prvima u Europi donijela mjere za iduću godinu nastale u suradnji javnog i privatnog turističkog sektora, kazao je danas ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Damir Bajs na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a koje je te mjere i prihvatilo.

Mjere su sadržane u Akcijskom planu hrvatskog turizma u 2011. pod nazivom "Konkurentni i u 2011." koje je danas donijela hrvatska Vlada.

Ministar Bajs je na turističkom vijeću istaknuo da su mjere u potpunosti usklađene s odredbama EU-a o potporama i tržišnom natjecanju, dok je direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić najavio da će javni pozivi slijedom tih mjera za udružene tržišne aktivnosti biti sutra objavljeni u hrvatskom tisku i na web-stranicama HTZ-a i Ministarstva turizma, a idući tjedan i u britanskom tisku.

"Ostani u Hrvatskoj" i "Upoznaj Hrvatsku"

Mjere za domaće tržište "Ostani u Hrvatskoj" usmjerene su na poticanje hrvatskih građana na odmor u vlastitoj zemlji uz paket aranžmane od najmanje četiri noćenja prilagođene kupovnoj moći domaćih turista.

Potpuno nov program je "Upoznaj Hrvatsku" kojim će se promovirati i podupirati ponuda turistički nerazvijenih područja u Hrvatskoj.

Nastavit će se i program "On-line Hrvatska" u sklopu kojeg se planira uspostavljanje središnjeg pretraživača hrvatske turističke ponude na internetu.

Nastavit će se i liberalizacija viznog režima, pa bi se tako iduće godine uz Kinu, Rusiju, Indiju i Ukrajinu, sezonski vize ukinule i za još neka tržišta.

Među mjerama se preporučuje i usklađivanje školskih praznika s potrebama turizma, lokalnoj upravi da smanji naknade i doprinose u svojoj nadležnosti, dok se privatnom sektoru preporučuje da cijene prilagodi tržišnim uvjetima.(hina/metro-portal)

05.11.2010. 21:41:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh