« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
I DRAMA I KOMEDIJA

HDZ-ovci na hitnom sastanku zbog Sanaderova istupa u Saboru

Bivši premijer, a sada nezavisni zastupnik u Saboru Ivo Sanader danas je na konferenciji za novinare uz ostalo Šeksa optužio da je zloupotrebljavao pravosuđe

Jadranka Kosor i Vladimir Šeks
Jadranka Kosor i Vladimir Šeks (Bernard Čović, Damjan Tadić, Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Sabor

,

Vladimir Šeks

,

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i HDZ-a Vladimir Šeks nije želio danas komentirati istup bivšeg premijera Sanadera, već je tek poručio da u HDZ-u „nema drame ni komedije". "Ne želim", tek je u prolazu, na ulasku u Banske dvore, kratko odgovorio Šeks novinarima na upit želi i komentirati Sanaderov istup. Na upit je li drama u HDZ-u, Šeks je poručio: "U HDZ-u nije drama, a ni komedija!".

Bivši premijer, a sada nezavisni zastupnik u Saboru Ivo Sanader danas je na konferenciji za novinare uz ostalo Šeksa optužio da je zloupotrebljavao pravosuđe. Sanader je od Sabora zatražio osnivanje istražnog povjerenstva koje bi istražilo navode Damira Polančeca da mu je potpredsjednik Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks nudio blažu kaznu ako u svom iskazu bude teretio Sanadera, kao i ulogu predsjednice vlade Jadranke Kosor u tom slučaju.

Ivo Sanader odbacio je medijske navode da ga bivši ravnatelj carine Mladen Barišić tereti da je primao novac izvučen iz javnih tvrtki. Ustvrdio je da je riječ o "političkom programu Jadranke Kosor, koja je u javnosti izgubila potporu i koja je praktički pokazala da nije sposobna voditi vladu, da nije sposobna riješiti tešku ekonomsku situaciju i izvući zemlju iz krize i zato organizira politički progon, kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih životnih problema građana". Predsjednicu vlade optužio je da je "olako posegnula za nedemokratskim i protuustavnim metodama", u čemu joj, tvrdi, pomaže Šeks. Ni potpredsjednik Vlade Milinović nije želio komentirati Sanaderov istup rekavši okupljenim novinarima da je bio na sjednici vlade i da ne zna pojedinosti. Upitan zašto se vraća natrag u vladu nakon sjednice, rekao je: "Kao što znate, treba donijeti proračun". U vladi se, kako se doznaje, radi toga okuplja uže predsjedništvo stranke.

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Andrija Hebrang ocijenio je današnji zahtjev bivšeg premijera i nezavisnog saborskog zastupnika Ive Sanadera za osnivanjem istražnog povjerenstva koje bi istražilo navode Damira Polančeca o navodnoj nagodbi s potpredsjednikom Sabora i HDZ-a Vladimirom Šeksom, pokušajem zaustavljanja borbe protiv kriminala kao i puta Hrvatske u EU.

"Zahtjev za istražnim povjerenstvom u trenutku kada je premijerka dala žestoku podršku borbi protiv kriminala zaustavljanje je borbe protiv kriminala kao i puta Hrvatske u EU", rekao je Hebrang. Istaknuo je kako ga iznenađuje što zastupnik Sanader nije bio na glasovanju, a nakon jučerašnjeg iskaza bivšeg ravnatelja Carine Mladena Barišića u USKOK-u, u kojem ga je navodno teretio, naglo se danas ukazao u Saboru.

Izjava da je Vladimir Šeks zloupotrebljavao pravosuđe čista je samooptužba jer mu je upravo on, Sanader, bio stranački nadređen proteklih deset godina, ističe Hebrang. Komentirajući Sanaderovu ocjenu da premijerka Jadranka Kosor nije sposobna voditi vladu, Hebrang ističe kako to govori čovjek koji je vladu napustio kada je zemlju uveo u krizu i nije se s njom, za razliku od premijerke Kosor, imao snage nositi. Ta izjava u trenutku poboljšanja svih ekonomskih pokazatelja ne koristi Hrvatskoj, ocijenio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang. (hina/metro-portal)

05.11.2010. 18:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh