« Život
objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana
BRAVO!

Skriveni heroji trebaju dobiti priznanja

Prilična brojka - 46% Europljana vjeruje da skriveni heroji zaslužuju više priznanja tijekom blagdana

Trebamo odati priznanje herojima
Trebamo odati priznanje herojima (HONOR)
Više o

heroji

,

blagdani

,

skriveni heroji

Globalni tehnološki brend HONOR objavio je rezultate sveobuhvatne ankete koja naglašava duboku zahvalnost koju Europljani imaju prema skrivenim herojima u široj zajednici, posebno tijekom božićnih blagdana. Prema istraživanju koje je provedeno na 8.500 europskih ispitanika, gotovo polovica smatra da bi pojedinci koji nesebično služe zajednici trebali dobiti više priznanja u blagdanskom razdoblju. Ovi heroji dolaze iz svih aspekata života, a najprepoznatljivije su skupine volontera, zdravstvenih radnika, skrbnika i učitelja. Ovih je blagdana HONOR odlučio odati počast i priznanje upravo njima.

Osobine koje definiraju skrivene heroje među nama

Ispitanici su bili dirnuti zbog skrivenih heroja koji vjeruju u njih (35%), koji ih znaju oraspoložiti (33%) i koji su istinski svoji (26%). Ovi pojedinci ističu se zbog svoje hrabrosti (25%) i zbog svojih najboljih namjera (23%).

Priznanje i inspiracija tijekom Božića

Javnost snažno podržava veću vidljivost ovih heroja, a najbolji način za postizanje tog cilja su kampanje na društvenim mrežama (36%) i crowdfunding (26%). Dodatno, istraživanje je pokazalo da je vjerojatnije da će 34% sudionika tijekom blagdanske sezone biti inspirirano ovim herojima, naglašavajući utjecaj njihovih postupaka.

Čak 59% ispitanika priznalo je da ima skrivenog heroja u krugu svojih voljenih, s majkama (41%) i očevima (30%) na vrhu liste. Osim toga, 33% se u potpunosti slaže da su ih ljudi u njihovim životima nadahnuli da bolje utječu na zajednicu.

HONOR-ova predanost odavanju priznanja skrivenim herojima

Slijedom ovih rezultata, HONOR je pokrenuo inicijativu s ciljem povećanja vidljivosti ovih neopjevanih heroja upravo u ovom blagdanskom razdoblju u kojem njihov doprinos zajednici još više dolazi do izražaja. Istraživanje je i potvrdilo kako javnost prepoznaje ove pojedince i kako im želi odati priznanje za njihov nesebičan rad. HONOR tako diljem Europe, ali i Hrvatske želi slaviti skrivene heroje i odati priznanje za sve ono što rade ne samo tijekom blagdana, već i tijekom cijele godine.

Odajte počast svom skrivenom heroju!

Ovog Božića, HONOR potiče sve da podijele svoje priče i odaju priznanje skrivenim herojima na društvenim mrežama uz hashtag #HONORtoBeWithYou #MyUnsungHero. Kampanja ima za cilj povećati vidljivost onih koji toliko pridonose, a tako malo traže zauzvrat.

Za detaljniji pregled istraživanja te kako HONOR ovih blagdana slavi skrivene heroje pogledajte na https://www.hihonor.com/hr/events/honor-christmas/.

Facebook: https://www.facebook.com/honorcroatia

Instagram: https://www.instagram.com/honor.hrvatska

13.12.2023. 17:13:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh