Metro-portal.hr

objavljeno 13.12.2023. 17:13:23
BRAVO!

Skriveni heroji trebaju dobiti priznanja

Prilična brojka - 46% Europljana vjeruje da skriveni heroji zaslužuju više priznanja tijekom blagdana

Trebamo odati priznanje herojima
Trebamo odati priznanje herojima (HONOR)

Globalni tehnološki brend HONOR objavio je rezultate sveobuhvatne ankete koja naglašava duboku zahvalnost koju Europljani imaju prema skrivenim herojima u široj zajednici, posebno tijekom božićnih blagdana. Prema istraživanju koje je provedeno na 8.500 europskih ispitanika, gotovo polovica smatra da bi pojedinci koji nesebično služe zajednici trebali dobiti više priznanja u blagdanskom razdoblju. Ovi heroji dolaze iz svih aspekata života, a najprepoznatljivije su skupine volontera, zdravstvenih radnika, skrbnika i učitelja. Ovih je blagdana HONOR odlučio odati počast i priznanje upravo njima.

Osobine koje definiraju skrivene heroje među nama

Ispitanici su bili dirnuti zbog skrivenih heroja koji vjeruju u njih (35%), koji ih znaju oraspoložiti (33%) i koji su istinski svoji (26%). Ovi pojedinci ističu se zbog svoje hrabrosti (25%) i zbog svojih najboljih namjera (23%).

Priznanje i inspiracija tijekom Božića

Javnost snažno podržava veću vidljivost ovih heroja, a najbolji način za postizanje tog cilja su kampanje na društvenim mrežama (36%) i crowdfunding (26%). Dodatno, istraživanje je pokazalo da je vjerojatnije da će 34% sudionika tijekom blagdanske sezone biti inspirirano ovim herojima, naglašavajući utjecaj njihovih postupaka.

Čak 59% ispitanika priznalo je da ima skrivenog heroja u krugu svojih voljenih, s majkama (41%) i očevima (30%) na vrhu liste. Osim toga, 33% se u potpunosti slaže da su ih ljudi u njihovim životima nadahnuli da bolje utječu na zajednicu.

HONOR-ova predanost odavanju priznanja skrivenim herojima

Slijedom ovih rezultata, HONOR je pokrenuo inicijativu s ciljem povećanja vidljivosti ovih neopjevanih heroja upravo u ovom blagdanskom razdoblju u kojem njihov doprinos zajednici još više dolazi do izražaja. Istraživanje je i potvrdilo kako javnost prepoznaje ove pojedince i kako im želi odati priznanje za njihov nesebičan rad. HONOR tako diljem Europe, ali i Hrvatske želi slaviti skrivene heroje i odati priznanje za sve ono što rade ne samo tijekom blagdana, već i tijekom cijele godine.

Odajte počast svom skrivenom heroju!

Ovog Božića, HONOR potiče sve da podijele svoje priče i odaju priznanje skrivenim herojima na društvenim mrežama uz hashtag #HONORtoBeWithYou #MyUnsungHero. Kampanja ima za cilj povećati vidljivost onih koji toliko pridonose, a tako malo traže zauzvrat.

Za detaljniji pregled istraživanja te kako HONOR ovih blagdana slavi skrivene heroje pogledajte na https://www.hihonor.com/hr/events/honor-christmas/.

Facebook: https://www.facebook.com/honorcroatia

Instagram: https://www.instagram.com/honor.hrvatska

13.12.2023. 17:13:23
http://metro-portal.hr/skriveni-heroji-trebaju-dobiti-priznanja/144980/