« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
STVARNO?

Skrivene zamke bračnog života

Svaki brak ima dobre i loše strane, a ove koje ćemo navesti zapravo spadaju negdje u sredinu, jer nisu loše, ali nam itekako štete

Na vjenčanju je sve super, ali kasnije ...
Na vjenčanju je sve super, ali kasnije ... (Arhiva)
Više o

brak

,

sretan brak

,

dobar brak

,

zamke

Sretan brak san je svih mladenaca, no ako primjetite da ste nakon nekog vremena postali deblji i nervozniji, znači da ste upali u neku od zamki bračnog života o kojima vam nitko ne govori, a izuzetno su važne.

Najčešće ljudi u braku zaborave na sebe - daju se obitelji, uvijek im je nešto važnije od njih samih i na kraju shvate da su se nagomilali kilogrami i nervoza, a razlog je jednostavan - ne odvajaju vrijeme za sebe.

Pronađite u svakom danu makar petnaestak minuta samo za sebe - ustanite ranije, malo vježbajte, popijte kavu baš onako kako vi volite, prolistajte knjigu, surfajte, meditirajte - radite ono što vas veseli na način na koji vam je najdraži. Sami. Ako tako započnete dan, ne može vam biti loš.

Žene u braku dobiju višak kilograma iz jednostavnog razloga - jedu jednako kao i njihov partner. Prije braka same su spremale obroke, jele koliko su željele, no sad iz navike stavljaju svima jednako u tanjur, pa tako i sebi ... 

Ma kako brak bio dobar i dinamičan, uskoro ćete shvatiti da gubite vrijeme ispred televizora. Nabavi se omilijeni film, naprave grickalice i uživa zajedno. To može biti sjajno jednom ili dva puta tjedno, ali svaki dan - ne. Nađite neku drugu zajedničku zabavu, po mogućnosti onu koja uključuje fizičku aktivnost i opet ćete provoditi kvalitetno vrijeme zajedno, no bez viška kilograma. 

I da, višak kilograma najčešće se pojavljuje kad dođu djeca - vremena je sve manje, pa tako i za kuhanje, pribjegava se gotovim jelima, pizzi i sličnim stvarima koje djeca vole, a rezultat se jako brzo vidi na liniji. 

Ako i nemate vremena za kuhanje, postoji pregršt jela koja se mogu napraviti na zdrav način u vrlo kratkom vremenu, sve je stvar organizacije i nabavke. Prosurfajte po receptima, napravite tijekom vikenda jelovnik za cijeli tjedan i nabavite potrebne namirnice - smrznuto povrće sasvim je u redu ako ga vi kupite na tržnici i zamrznete, a ima još mali milijun sličnih trikova.

Sve u svemu, ne dozvolite da u braku osim ljubavi i djece dobijete i višak kilograma.

27.06.2015. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh