Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2015. 20:02:00
STVARNO?

Skrivene zamke bračnog života

Svaki brak ima dobre i loše strane, a ove koje ćemo navesti zapravo spadaju negdje u sredinu, jer nisu loše, ali nam itekako štete

Na vjenčanju je sve super, ali kasnije ...
Na vjenčanju je sve super, ali kasnije ... (Arhiva)

Sretan brak san je svih mladenaca, no ako primjetite da ste nakon nekog vremena postali deblji i nervozniji, znači da ste upali u neku od zamki bračnog života o kojima vam nitko ne govori, a izuzetno su važne.

Najčešće ljudi u braku zaborave na sebe - daju se obitelji, uvijek im je nešto važnije od njih samih i na kraju shvate da su se nagomilali kilogrami i nervoza, a razlog je jednostavan - ne odvajaju vrijeme za sebe.

Pronađite u svakom danu makar petnaestak minuta samo za sebe - ustanite ranije, malo vježbajte, popijte kavu baš onako kako vi volite, prolistajte knjigu, surfajte, meditirajte - radite ono što vas veseli na način na koji vam je najdraži. Sami. Ako tako započnete dan, ne može vam biti loš.

Žene u braku dobiju višak kilograma iz jednostavnog razloga - jedu jednako kao i njihov partner. Prije braka same su spremale obroke, jele koliko su željele, no sad iz navike stavljaju svima jednako u tanjur, pa tako i sebi ... 

Ma kako brak bio dobar i dinamičan, uskoro ćete shvatiti da gubite vrijeme ispred televizora. Nabavi se omilijeni film, naprave grickalice i uživa zajedno. To može biti sjajno jednom ili dva puta tjedno, ali svaki dan - ne. Nađite neku drugu zajedničku zabavu, po mogućnosti onu koja uključuje fizičku aktivnost i opet ćete provoditi kvalitetno vrijeme zajedno, no bez viška kilograma. 

I da, višak kilograma najčešće se pojavljuje kad dođu djeca - vremena je sve manje, pa tako i za kuhanje, pribjegava se gotovim jelima, pizzi i sličnim stvarima koje djeca vole, a rezultat se jako brzo vidi na liniji. 

Ako i nemate vremena za kuhanje, postoji pregršt jela koja se mogu napraviti na zdrav način u vrlo kratkom vremenu, sve je stvar organizacije i nabavke. Prosurfajte po receptima, napravite tijekom vikenda jelovnik za cijeli tjedan i nabavite potrebne namirnice - smrznuto povrće sasvim je u redu ako ga vi kupite na tržnici i zamrznete, a ima još mali milijun sličnih trikova.

Sve u svemu, ne dozvolite da u braku osim ljubavi i djece dobijete i višak kilograma.

27.06.2015. 20:02:00
http://metro-portal.hr/skrivene-zamke-bracnog-zivota/92578/