« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
MMM

Skinite kilograme jutarnjim suncem

Ako vam treba izgovor da zbrišete na jutarnju kavu na nekoj sunčanoj terasi, ovaj je definitivno više nego dobar

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

Sunce

,

sunčanje

,

mršavljenje

,

BMI

,

gubitak kilograma

,

indeks tjelesne mase

,

jutarnje sunce

Sunčanje na jutarnjem suncu izravno utječe na gubitak kilograma, otkrili su znanstvenici koji su povezali izlaganje jutarnjoj svjetlosti s nižim indeksom tjelesne mase, popularnim BMI.

Dan treba započeti na suncu jer će sunce potaknuti mršavljenje, a dovoljno je da svoju prvu kavu popijete na suncu u trajanju od 20 minuta do pola sata. Štoviše, nije ni potrebno izlaziti van, možete se okupati svjetlošću i u svome domu.

>> Zašto je jutarnja kava odličan izbor >>

U istraživanju su ispitanicima dali narukvice s posebno dizajniranim senzorima koji su bilježili utjecaj sunčeve svjetlosti na indeks tjelesne mase. Uzimala se u obzir količina kalorija koje su ispitanici unosili tijekom dana, dnevne aktivnosti i dob ispitanika. 

Pokazalo se da izloženost jutarnjoj svjetlosti jačine 500 luksa, i to umjetne, dovelo do značajnih promjena u indeksu tjelesne mase, a prirodna sunčeva svjetlost u jutarnjim satima ima i dvostruko više.

>> Jutarnje sunce topi kilograme >>

Zaključak znanstvenika je da izloženost jutarnjem svjetlu regulira metabolizam i omogućava sagorijevanje više masti nego što je uobičajeno, a pokazalo se i da izloženost suncu u popodnevnim satima nema takav učinak.

Stoga, trkom na jutarnju kavu, barem pored prozora.

>> Obavezno prisvojite ove jutarnje navike >>

18.06.2014. 09:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh