« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
T-MOBILE INMUSIC

Ska festa na T-Mobile INmusicu uz popularne Superhikse

Superhiks su 1994. osnovala tri školska prijatelja počevši sa sviranjem mješavine ska i hardcore/punk muzike

Superhiks na Jarunu
Superhiks na Jarunu (T-Mobile INmusic)
Više o

T-Mobile INmusic

,

Superhiks

,

ska punk

Svima dobro poznata makedonska ska-punk šestorka - Superhiks potvrdila je svoj nastup na T-Mobile INmusicu. Zahvaljujući prepoznatljvom i originalnom zvuku u kojem spretno kombiniraju reggae, latino i balkanski etno izričaj, nastupi Superhiksa garancija su izvrsnog provoda, kojim će po drugi put počastiti publiku na Jarunu.

Superhiks su 1994. osnovala tri školska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov, počevši sa sviranjem mješavine ska i hardcore/punk muzike. U međuvremenu, bend je doživio nekoliko promjena te danas uz moćnu puhačku sekciju (trombon, truba i flugelhorn) i perkusionista Gocu Naumova - Indijanca, broji sveukupno šest članova te već 17 godina osvaja publiku iz čitave regije.

Prvi album "Čekaj be vikam, kade be malku" izdaju 2000. Zahvaljujući karakterističnom zvuku i društveno osviještenim tekstovima, album je dočekan s odličnim kritikama, a njegov treći single "Rade" prikazivan je na brojnim europskim TV postajama, među kojima su i MTV Francuska i MTV Izrael.

S drugim albumom "Trumano", bend postiže ogroman uspjeh na Balkanu te kreće na veliku europsku turneju, koja završava trosatnim nastupom u Skoplju pred 5000 posjetitelja. U svibnju 2006. izdaju live album "Live in Skopje" koji je za manje od 7 dana prodan u 35 000 primjeraka. Treći studijski album "And now... what?" objavljuju 2008. godine.

U petnaest godina postojanja, Superhiks su dijelili pozornice s najpoznatijim svjetskim izvođačima, među kojima su i Manu Chao i Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito i Tarantula, Henry Rollins, Rico Rodriguez i mnogi drugi. Uz to, triput su osvojili nagradu za najbolji makedonski bend (2001., 2002. i 2004.), a za nastup u Skoplju dobili su nagradu za najbolji koncert 2004. godine u Makedoniji.

Ovu godinu započeli su MTV premijerom videospota za single "Afrika", kojim najavljuju svoj najnoviji album. Uskoro slijedi koncert u Skoplju kojim obilježavaju 17. godišnjicu postojanja, nakon čega nastavljaju turneju po Balkanu, u međuvremenu pripremajući spot za svoj drugi single "Na Luta Rana". Zašto su jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima, Superhiksi će pokazati na najnovijem izdanju T-Mobile INmusic festivala, gdje će uz pregršt starih hitova publiku razveseliti i najnovijim studijskim materijalom.

Diskografija:

Čekaj be vikam, kade be malku (2000.)

Trumano (2003.)

And now ...what? (2008.)

http://www.myspace.com/superhiks

http://www.superhiks.com.mk/

29.04.2011. 16:18:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh