« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
PRIGODNE PRIJETNJE

Sjeverna Koreja želi izravne pregovore sa SAD-om

Ako SAD nije spreman sjesti za pregovarački stol nastavit ćemo 'svojim putem', poručeno je sa sjeverne strane 48. paralele

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

SAD

,

Sjeverna Koreja

,

nuklearni program

,

nuklearni program Sjeverne Koreje

Sjeverna Koreja u ponedjeljak je, čineći pritisak na Sjedinjene Države kako bi prihvatile njezin zahtjev za izravne razgovore o spornom nuklearnom programu te zemlje, uputila prikrivenu prijetnju da će povećati svoj nuklearni arsenal ukoliko Washington ne pristane na izravne pregovore.

Sjeverna Koreja zahtijeva izravne razgovore s Washingtonom otkako je izvršila više nuklearnih i raketnih testova i napustila pregovore u kojima su sudjelovali Kina, Japan, dvije Koreje, Rusija i SAD.

"Kako je Sjever bio dovoljno velikodušan i jasno pokazao stav da je moguće održati multilateralne razgovore, uključujući i pregovore šest strana, ovisno o pregovorima sa SAD-om sada je red na SAD-u", reklo je sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova, po službenoj sjevernokorejskoj novinskoj agenciji.

"Ako SAD nije spreman sjesti za pregovarački stol sa Sjeverom, on će nastaviti svojim putem", reklo je ministarstvo.

Sjevernokorejsko ministarstvo nije dalo detaljnija objašnjenja u izjavi koju su prenijeli državni mediji no ona se čini kao prijetnja da će ta zemlja povećati svoj nuklearni arsenal. (hina/metro-portal)

02.11.2009. 18:26:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh