« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
JOŠ JEDNO PENJANJE

Greenpeace dospio i na vrh Sagrade Familije

POGLEDAJTE VIDEO - Penjačka akcija pokrenuta je povodom zadnjeg sastanka o klimatskim promjenama prije summita u Kopenhagenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (greenpeace.org)
Više o

Barcelona

,

Greenpeace

,

summit u Kopenhagenu

,

Sagrada Familia

Aktivisti organizacije za zaštitu okoliša Greenpeacea popeli su se u ponedjeljak na slavnu crkvu u Barceloni Sagradu Familiju i izvjesili parole kojima pozivaju na spašavanje planeta, javljaju agencije.

Dvadesetak Greenpeaceovih aktivista popelo se po dizalicama koje okružuju nedovršenu crkvu kako bi na krov remek-djela arhitekta Antonija Gaudija postavili svoje zastave i parole kojima su upozorili na opasnosti od globalnog zagrijavanja.

Akcija je pokrenuta u povodu sastanka o klimatskim promjenama koji se održava u Barceloni. Riječ je o zadnjem takvu sastanku uoči prosinačkog summita o klimi u Kopenhagenu, na kojem bi mogao biti postignut novi globalni sporazum o borbi protiv klimatskih promjena.

Njemački predstavnik Greenpeacea Martin Kaiser opisao je SAD kao "glavnu zapreku" u zaštiti klime.

"Washington nije postavio dovoljno visoke ciljeve za smanjenje emisije stakleničkih plinova, te nije dao 'konkretna obećanja' za financiranje siromašnih zemalja kako bi se borile protiv posljedica globalnog zatopljavanja", rekao je Kaiser za agenciju dpa.

Greenpeace svojom akcijom u Barceloni želi upozoriti svjetske čelnike da je summit u Kopenhagenu krajnji trenutak da se postigne globalni sporazum o zaštiti klime. (hina/metro-portal)

02.11.2009. 17:52:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh