« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NARUŠAVANJE MORSKE GRANICE

Sjeverna Koreja prijeti nemilosrdnom odmazdom

Sjeverna Koreja je ponovila prijetnje odmazdom ako južnokorejske snage provedu planiranu vježbu s bojnim streljivom blizu sporne morske granice dvije zemlje

S. Koreju isprovocirala je topnička vježba koju J. Koreja namjerava provesti
S. Koreju isprovocirala je topnička vježba koju J. Koreja namjerava provesti (Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

prijetnje

,

Žuto more

Sjevernokorejska vojska "nemilosrdno" će uzvratiti ako se naruši granica na Žutom moru, prenijeli su državni mediji izjavu sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova. "Naša vojska ne priča prazne priče", dodaje se.

Seul je u četvrtak najavio da će provesti jednodnevnu topničku vježbu na otoku Yeonpyeong, kojeg je nedavno napala Sjeverna Koreja, jedan od dana do idućeg utorka. Pyongyang je u petak rekao da će njegova odmazda biti "ozbiljnija" od one 23. studenog, kada je granatirala otok i ubila dva vojnika i dvoje civila a ranila još 18.

Sjevernkorejsko ministarstvo je također kritiziralo Sjedinjene Države zato što namjerava na Yeonpyeongu razmjestiti 20 svojih vojnika kao podršku pomorskoj vježbi. Ministarstvo je reklo da se ti vojnici koriste kao "živi štit". Još uvijek nije poznato kada će se manevri održati. (hina/metro-portal)

18.12.2010. 20:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh