« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Sjemenke bundeve - jesensko blago

Sjemenke bundeve sadrže spojeve koji se uspješno bore protiv stanica raka različitih vrsta i imaju antiupalno djelovanje

Sjemenke bundeve su nevjerojatno zdrave
Sjemenke bundeve su nevjerojatno zdrave (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

bundeva

,

sjemenke bundeve

Žene koje su prošle kroz menopauzu i svakodnevno jedu sjemenke bundeve imaju za 23 posto manji rizik od nastanka raka dojke.

Do istog zaključka su došli i španjolski znanstvenici u drugoj studiji. Oni su utvrdili da sjemenke bundeve sadrže spojeve koji se uspješno bore protiv stanica raka različitih vrsta i imaju antiupalno djelovanje.

Pomažu pri mršavljenju - izuzetno su bogate vlaknima i proteinima, dugo će vas držati sitima. Samo 30 grama sjemenki bundeve sadrži oko 5 grama proteina, ali i oko 285 kalorija po šalici, pa ih konzumirajte umjeren

Snižavaju kolesterol - mogu smanjiti razinu lošeg kolesterola za 13 posto, a razinu ukupnog kolesterola za 10 posto. Osim toga, smanjuju rizik od nastanka krvnih ugrušaka, bolesti kardiovaskularnog sustava, moždanog i srčanog udara te reguliraju krvni tlak.

Štite od dijabetesa - bogate su zdravim nezasićenim masnim kiselinama, a znanstvenici su utvrdili i da su učinkovite pri reguliranju razine šećera u krvi. Dijabetičarima se preporučuje svakodnevno konzumiranje.

Ublažavaju simptome menopauze - ženama mogu pomoći da poboljšaju raspoloženje ili ublaže simptome menopauze. Sjemenke bundeve reguliraju napade vrućine, glavobolju, smanjuju bol u zglobovima i smanjuju učestalost naglih promijena raspoloženja.

Iskoristite sjemenke bundeve koje kupite na tržnici, operite ih i stavite u pećnicu da se malo preprže, pa ih možete jesti mjesecima.

22.09.2015. 15:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh