« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
SAVJETI

"Sitnica" koja spašava veze i brakove

To može biti neki prikladan obrazac pozdravljanja na dolasku i odlasku, brzi zagrljaj na hodniku, držanje za ruke dok tonete u san, iskazivanje ljubavi, izražavanje zahvalnosti... nešto što pokazuje da vam je stalo

Vratite ljubav u vezu
Vratite ljubav u vezu (FreeDigitalPhotos)
Više o

brak

,

savjeti

,

veza

,

rutina

Veza ili brak, svejedno - kad neki odnos između dvoje ljudi upadne u rutinu i partnera počnemo uzimati zdravo za gotovo, dolaze problemi koje uskoro neće biti baš jednostavno riješiti, štoviše, može se reći da je odnos bliže kraju nego ikada.

Upravo iz tog razloga vrijedi poslušati savjet psihologinje Belinde Williams - ona tvrdi kako je najjednostavnije vratiti iskru u brak ako svakodnevno obratite pažnju na tek nekoliko "mikro trenutaka".

Odnosno, Williams smatra kako biste svakog dana trebali pet minuta posvetiti tome da se ponovno povežete tijekom kojih ćete partneru dati do znanja da ga i dalje volite te da vam je privlačan.

Govoreći za Kidspot, psihologinja je otkrila jednostavnu tehniku koju predlaže svojim klijentima s problemima u vezi ili braku, a koja se odnosi upravo na te "mikro trenutke".

"To može biti neki prikladan obrazac pozdravljanja na dolasku i odlasku, brzi zagrljaj na hodniku, držanje za ruke dok tonete u san, iskazivanje ljubavi, izražavanje zahvalnosti ili neki sitan poklon poput čokoladice koju vaša bolja polovica najviše voli", objasnila je psihologinja.

"Uzmite ono što možete dobiti. Iskoristite maksimum od malih stvari", zaključila je Williams koja smatra kako je to puno bolja opcija nego dugotrajno planiranje velikih događaja i gesti koje se događaju samo u rijetkim trenucima

18.05.2019. 21:41:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.05.2019. 11:45
    Brak samo ljubav spasava
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh