« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
GLAS ISTRE

Sindikat će prekinuti štrajk ako je uprava spremna pregovarati

Glavna povjerenica Sindikata novinara u "Glasu Istre" Maša Jerin, rekla je da će sindikat prekinuti štrajk ako je uprava "Glasa Istre novine" d.o.o. zaista spremna ponovno pregovarati

Maša Jerin
Maša Jerin (CROPIX)
Više o

sindikat

,

štrajk

,

Glas Istre

,

uprava

No, dodala je Jerin, ako se tijekom pregovora pokaže da je član uprave Albert Faggian blefirao u medijima dajući takve izjave i ako uprava nastavi opstruirati pregovore i ustraje na samovolji, a ne na dogovoru sa sindikatom, sindikat će ponovno u skladu sa zakonom pokrenuti štrajk.

Kao i dosad, držat ćemo se strogo zakona, pa tako i rješenja Županijskoga suda u Puli po kojem je uvedena radna obaveza, rekla je Jerin i ocijenila takvu odluku sramotnom i protuustavnom jer "pokazuje koliko je Hrvatska daleko od vladavine prava jer štiti poslodavca. Istaknula je da je sindikat jučer članu uprave "Glasa Istre novine" Albertu Faggianu poslao dopis u kojem ga je izvijestio da je štrajkaški odbor, ako on doista misli pregovarati, voljan razmisliti o tome da donese odluku o prekidu štrajka.

"Očekujemo da se uprava očituje. Razlog za štrajk je opstruiranje kolektivnih pregovora, a ono što smo stalno isticali jest da ne tražimo veće plaće, nego upravo kolektivni ugovor koji bi bio rezultat zajedničkog dogovora s upravom", istaknula je Maša Jerin i dodala da sindikat traži "dokument koji će radnicima jamčiti minimum sigurnosti".

"Mi imamo čitav sustav protiv sebe, a takav se sustav koji uključuje spregu politike, kapitala, medija i, što je najtragičnije, sudstva teško može pobijediti jednim štrajkom", istaknula je Jerin i zaključila da su novinari u strahu od otkaza postali "službenici politike, tajkuna i kriminalaca umjesto da budu glas naroda". "Šutnja svih glavnih političkih stranaka u Istri, a posebno predsjednika vladajuće istarske stranke o onome što se događa u 'Glasu Istre', jako puno govori o pozadini", poručila je Jerin. (hina/metro-portal)

12.11.2010. 14:21:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh