« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Siječanj je za parove najgori mjesec u godini

Kratki dani, očajno vrijeme, manjak novaca i konstantne svađe su, najčešće, nesavladive prepreke sa kojima se parovi susreću u siječnju

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

muškarci i žene

,

prekid veze

,

siječanj

,

siječanjska depresija

,

novogodišnja rezolucija

Ako ste se ikada pitali koji je mjesec u godini najbolji za ljubav onda si potragu možete olakšati tako da s popisa definitivno prekrižite siječanj. Naime, britansko istraživanje je pokazalo da je prvi mjesec u godini ujedno i zadnji, konačni mjesec za 65 posto veza.

"Manjak sunčeve svijetlosti može uzrokovati  letargiju i depresiju, a zbog nedovoljno vježbanja i same činjenice da smo zatvoreni u skučenom, prejako grijanom domu možemo se osjećati nervozno i razdražljivo. Ako tome dodamo još i financijske poteškoće, te previše slobodnog vremena zajedno s partnerom dobivamo savršenu formulu za žestoke svađe i kao posljedicu prekid veze", kaže dr. Donna Dawson, bihevioristička psihologinja.

U istraživanju britanske osiguravajuće tvrtke Sheilas' Wheels sudjelovalo je preko tisuću Britanaca, a rezultati su pokazali da se tokom siječnja prosječni parovi svađaju dvadeset puta, što je četiri svađe manje nego u ljetnim mjesecima. Doduše, u ljeti se u zatvorenome provodi 10 sati i četiri minute, dok se u siječnju u kući provodi 14 sati i 48 minuta.

Preko dvije trećine Britanaca za "zatočeništvo" u domu krivi vrijeme, 65 posto ispitanika smatra da je uzročnik manjak sunčeve svijetlosti, dok trećina ne ide van jer „stežu remen" nakon Božića.

Kada se zbroje svi ti izvanjski faktori koji utječu na sveopće raspoloženje 65 posto volontera prekinulo je sa svojim partnerom u siječnju, a njih sedam posto okončalo je vezu kao dio svoje novogodišnje rezolucije.

"Zbog očajnog vremena, manjka sunčeve svijetlosti i lošeg financijskog stanja tokom siječnja češće ostajemo doma, a to može našu vezu staviti pod ogroman pritisak. Kako bi prebrodili to stresno razdoblje važno je svakodnevno vježbati, što češće se družiti sa prijateljima i obitelji, a ne bi bilo ni loše pronaći novi hobi", smatra Jacky Brown iz osiguravajuće kuće Sheilas' Wheels. 

19.01.2012. 19:05:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh