« Metro World News
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
INTERVJU

Sezona je počela loše, ali Lewis Hamilton uživa u vožnji više nego ikad

Vodeće pozicije su naporne, gušt je negdje u sredini utrke, a ostaje i vremena za humanitarni rad s djecom.

(Getty Images)
Više o

Austrija

,

Formula 1

,

F1

,

Lewis Hamilton

,

humanitarni rad

,

Vodafone McLaren Mercedes

,

World of Difference

,

Vodafone Foundation

,

Red Dust

Za Lewisa Hamiltona, vozača Vodafone McLaren Mercedes tima Formule 1, ova je godina zaista različita od predhodne. Tijekom 2008. gotovo uvijek je bio na vodećim pozicijama, ali na ovogodišnjim utrkama jedva uspjeva uhvatiti koji bod.

No, bez obzira na taj 'detalj', nešto se nije promijenilo. I ove godine, kao i prošle, podržava svjetski dobrotvorni program Vodafone Foundations World of Difference. U redu, postoji mala razlika, ali samo u tome što su ga prošle godine zamolili, a ove se godine sam ponudio pomoći.

Kako gledate na ovu sezonu? Godina nije bila baš dobra...

Sezona je bila teška i ove godine sam naučio mnogo o svom životu, o suočavanju s izazovima, ali i o Formuli 1. U načelu to je bilo dobro iskustvo, nismo imali bolid koji pobjeđuje u utrkama, ali to mi, na određen način i nije bio problem jer sam u vožnji uživao više nego ikada prije.

Kada ste na čelu kolone imate puno toga na pameti, strategija, dosljednost, svašta, ali kada ste negdje u sredini 'čopora' možete zaista uživati u utrci što je fantastičan osjećaj koji nisam iskusio još od utrka juniorskih jednosjeda. Što se prvenstva tiče, ima još dosta utrka tako da još uvijek nismo ispali iz bitke za pozicije. Kada malo pogledate sigurno izgleda teško, ali ništa nije nemoguće i upravo s tim stavom cijeli tim ulazi u svaku trku, a upravo to nam je omogućilo naslov svjetskih prvaka prošle sezone.

Kakva su mišljenja o novom bolidu? Treba li još nešto mijenjati i poboljšati?

Bolid poboljšavamo za svaku utrku i tim je zaista napravio sjajan posao od početka zime. Neke će stvari trebati doraditi, ali najvažnije je da nam ne manjka motivacije, imamo pravac i impuls što je vrlo ohrabrujuće jer vidimo kako se uloženi trud isplati. Mislim da je još uvijek prerano govoriti o pobjedama, ali zaista se nadam da nećemo još dugo biti u toj poziciji.

Zašto vam je važan humanitarni program Vodafone Foundations World of Difference?

World of Difference je inovativna inicijativa koja pojedincima omogućuje da cijelu godinu posvete humanitarnom radu na polju u kojem mogu i žele pomoći, a uz to budu plaćeni pa pa se u potpunosti mogu koncentrirati na ono što rade. Ja kao sportaš osjećam odgovornost da na neki način pomognem društvu, a mogućnost da usrećim i podržim djecu je stvarno fantastičan dio tog posla.

Kakvi su bili programi u kojima ste sudjelovali?

Ove godine sam na australskom Grand Prixu u Melbourneu vrijeme provodio s djecom iz projekta Red Dust, a uz to sam surađivao s prošlogodišnjim pobjednikom Australian World of Differencea koji je na projektu radio godinu dana.

(Red Dust je projekt kojim se nastoji minimizirati razlike između starosjedilačkog i doseljeničkog dijela društva i to po pitanju zdravstvene zaštite, obrazovanja i općenito mogućnosti za postizanje punog potencijala individue i društva, a osim u Australiji projekt se provodi i na drugim kontinentima gdje za njega ima potrebe.)

Kada bi imali mogućnost početi program u sklopu World of Differencea kakav bi on bio?

Mislim da bi volio raditi nešto za djecu. Posao koji radim omogućio mi je da upoznam dosta 'klinaca' i primjetio sam da već samo upoznavanje mnoge jako usrećuje. Fantastičan je osjećaj nekome uljepšati život, osobito ako se radi o djeci koja su bolesna ili imaju posebne potrebe tako da sam siguranda bi se potpuno posvetio radu s djecom.

Piše: Dora Mittelholcz/Metro World News - Mađarska
16.05.2009. 20:54:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh