Sezona je maslačaka, što se možete s njima
Maslačak služi kao lijek i kao hrana, a vrlo je jeftin jer ga možete ubrati na bilo kojoj livadi
Vrijeme je maslačaka, pa nije loše znati što se sve može s tim cvijetom koji obično mislimo da je samo gotovo pa korov... a zapravo ima nevjerojatne koristi.
Lišće maslačka je čak bogatije vitaminima od paradajza i špinata, a sadrži vitamine A, B2, C, D i G, kao i minerale poput željeza, kalija, fosfora, natrija i kalcija.
Konzumacija maslačka se preporučuje osobama koje imaju problema sa mokraćnim organima, bubrezima, jetrom, alergijama, trudnicama i ženama u menopauzi. Maslačak se pokazao kao izvrstan lijek kod karcinoma, problema sa dojenjem, bolesti dojki, cista i otečenosti.
Ako imate problema sa bradavicama, možete ih ukloniti tako da ih mažete stabljikom od maslačka, sve dok ne otpadnu.
Ukoliko bolujete od hepatitisa preporučuje se da dnevno pijete šest šalica čaja napravljenog od korijena maslačka. U roku dva tjedna hepatitis bi se trebao povući.
Od korijena maslačka možete napraviti i kavu, tako da iskopate korijene maslačka, pa ih operete i ispržite u pećnici. Isprženo korijenje, sameljite u mlincu za kavu, pa skuhajte kavu ili ga koristite kao dodatak kavi.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar