« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
TRAGEDIJA

Šestero mladih poginulo u požaru diskoteke u Novom Sadu

U požaru u diskoteci Kontrast u Novm Sadu poginula su tri mladića i tri djevojke, a stručnjaci smatraju da su neispravne instalacije uzrokovale tragediju

Više o

Srbija

,

požar

,

Novi Sad

,

diskoteka

U požaru koji je izbio nešto poslije dva sata u noći na nedjelju u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu život je izgubilo šest osoba, tri mladića i tri djevojke, objavila je Radio-televizija Vojvodine, javlja Hina.

Identitet nastradalih za sada je nepoznat, a RTV saznaje da su imali oko 20 godina. U vrijeme izbijanja požara u diskoteci bilo oko 300 osoba.

Srbijanski ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je požar, najvjerojatnije zbog neispravnih instalacija, izbio na bini "Kontrasta" poslije čega su posjetitelji u panici istrčavali iz diskoteke. Šestero gostiju koji su ostali u toaletu ugušilo se dimom.

U urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljene su dvije ženske osobe, V.I (1983) i N.D. (1986) iz Novog Sada, no obje s lakšim tjelesnim ozljedama.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić tim je povodom izjavio kako je ovo "dan žalosti u Novom Sadu".

"Velika tragedija. Još su bolne rane od prošlog puta. Službe su odmah došle i djelovale. Što se moglo uraditi, uradilo se brzo", naveo je on.

Načelnik sektora MUP-a za izvanredne situacije Predrag Marić rekao je novinarima da je inspekcija redovito kontrolirala diskoteku "Kontrast", kao i ostale objekte.

Slična tragedija u Novome Sadu dogodila se i prije 4 godine kada je u kafiću „Loundž", također zbog požara stradalo 8 mladih osoba, a dvije su teže ozlijeđene, a u hotelu "Putnik" život su izgubile dvije osobe.

01.04.2012. 09:35:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh